ΕΛΛΑΔΑ

Ευ. Βενιζέλος: Η Ευρώπη ανακυκλώνει την κρίση

ευ-βενιζέλος-η-ευρώπη-ανακυκλώνει-την-715331

Δριμεία κριτική κατά του σκληρού πυρήνα της Ευρωζώνης με αφορμή τις εξελίξεις στην Κύπρο άσκησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, καταλογίζοντας μάλιστα στην Ευρώπη ότι «αντί να υπερβεί την κρίση, την ανακυκλώνει και την αναπαράγει».

Κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος, ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε επικίνδυνη την άποψη του επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ για εφαρμογή του σχεδίου για την Κύπρο και σε άλλες χώρες και πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να συντηρείται η αβεβαιότητα στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα.

Κατηγόρησε επίσης τις ευρωπαϊκές ηγεσίες ότι αγνόησαν την διεθνοπολιτική διάσταση του κυπριακού ζητήματος και χαρακτήρισε την Κύπρο «προκεχωρημένο φυλάκιο της Ευρώπης στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».

Σημείωσε παράλληλα ότι θα ήταν εξοντωτικό για την Ευρωζώνη να επικρατήσει η θεωρία περί ασφαλών και μη ασφαλών τραπεζών και περί χωρών οι οποίες δανείζονται με χαμηλά επιτόκια και χωρών που δανείζονται με ακριβά επιτόκια.

Έβαλε επιπλέον κατά των τραπεζιτών, οι οποίοι εγκαλούν την Ελλάδα και το ελληνικό PSI, ενώ επέκρινε για μία ακόμη φορά τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε συγκεκριμένα ότι η διαχείριση της κρίσης από τον ΣΥΡΙΖΑ υπέστη στρατηγική ήττα και κατηγόρησε τα δύο κόμματα της αντιπολίτευσης ότι επενδύουν στην καταστροφή της Ελλάδας, καθώς και ότι με αυτά που υποστηρίζουν δίνουν οδό διαφυγής σε συγκεκριμένα συμφέροντα και πρόσωπα που θα έπρεπε να απολογηθούν.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική και στη γαλλική κυβέρνηση, τονίζοντας ότι δεν είναι μόνον η Γερμανία που τήρησε μυωπική στάση στο κυπριακό ζήτημα, αλλά και η Γαλλία που στήριξε αναφανδόν τη γερμανική πρόταση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου