ΕΛΛΑΔΑ

Διώτης: «Η λίστα Λαγκάρντ δεν αλλοιώθηκε από τα δικά μου χέρια»

διώτης-η-λίστα-λαγκάρντ-δεν-αλλοιώθη-715395

Απαντήσεις στα αμείλικτα ερωτηματικά που προέκυψαν από τα στοιχεία που κατέθεσε και τα οποία εμπλέκουν τον κ. Γιώργο Παπανδρέου και την ΕΥΠ στην υπόθεση της λίστας Λαγκάνρτ, αναμένεται να δώσει ο κ. Ιωάννης Διώτης στην δεύτερη ημέρα εξέτασή τους από τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ προκειμένου να απεγκλωβιστεί από την δυσχερή νομικά θέση που βρίσκεται, κατέθεσε στην επιτροπή μέρος της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που είχε με τον κ. Παπακωνσταντίνου στις 7.7.2011 και από την οποία προκύπτουν τα εξής πρώτα συμπεράσματα:

– Ο τότε επικεφαλής της ΕΥΠ Κωνσταντίνος Μπίκας – σε αντίθεση με όσα ενόρκως έχει υποστηρίξει – είχε γνώση για τον χειρισμό της λίστας

– Ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου φαίνεται πως ενημερωνόταν για την υπόθεση από τον κ. Μπίκα

– Ο κ. Παπακωνσταντίνου φεύγοντας από το υπουργείο Οικονομικών τον Ιούνιο του 2011 πήρε μαζί του την λίστα και την παρέδωσε στον κ. Διώτη, σχεδόν ένα μη να μετά ως υπουργός Περιβάλλοντος

«Ο Παπακωνσταντίνου μου έστειλε άτυπα το usb με τον κλητήρα του»

Εκτός αυτών, ο κ. Διώτης σημείωσε ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου του απέστειλε το usb «με τον φρουρό του ή τον κλητήρα του υπουργείου. Το έστειλε ατυπα. Ούτε κανένα διαβιβαστικό το συνόδευε ούτε τίποτα άλλο. Απλώς η πληροφορία…»

«Το στικάκι δεν υπέστη αλλοίωση από τα δικά μου χέρια»

Επιπροσθέτως, ο μάρτυρας ισχυρίστηκε ότι η αλλοίωση στην λίστα είχε γίνει από τον προκάτοχό της και όχι από τον ίδιο. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την πραγματογνωμοσύνη που έκανε η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, η «εξαφάνιση» των συγγενών του πρώην υπουργού έγινε από τις 30.9.2010 έως την 8.7.2011, δηλαδή την περίοδο που το υλικό είχαν στα χέρια τους ο κ. Παπακωνσταντίνου και στην συνέχεια ο κ. Διώτης.

Πάντως ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ υποστήριξε ότι «αυτό το στικάκι δεν υπέστη καμία μεταβολή στο χρονικό διάστημα από την παραλαβή του από εμένα μέχρι την παράδοση του πάλι από εμένα. Όσο ήταν στα χέρια μου, δεν υπέστη καμία μεταβολή. Θα είχε εντοπισθεί από την πραγματογνωμοσύνη. Η νόθευση, λοιπόν, αυτή που απεδόθη σε εμένα υπό μορφή υπονοιών είναι η απάλειψη αυτών των στοιχείων. Έγινε γνωστό ότι την 29η προς 30η Σεπτεμβρίου, όταν δηλαδή έφτασε, καθ’ ον τρόπο έφτασε, αυτό το στοιχείο, ανοίχτηκε και -δεν γνωρίζω αν είναι ακριβώς- έγιναν συγκεκριμένες αναζητήσεις με λέξεις όπως Παπακωνσταντίνου ή όπως Παπανδρέου ή όπως Κοζάνη, δεν θυμάμαι τι άλλο» και πρόσθεσε «Παρέλαβα 2.059. Όπως το παρέλαβα, έτσι το παρέδωσα δηλαδή. Άρα όσο καιρό ήταν στην κατοχή μου, δεν υπέστη καμία αλλοίωση».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου