ΕΛΛΑΔΑ

Σόιμπλε: Δίκαιο το σχέδιο διάσωσης της Κύπρου

σόιμπλε-δίκαιο-το-σχέδιο-διάσωσης-της-715728

Δίκαιο χαρακτήρισε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε το σχέδιο διάσωσης της Κύπρου εκτιμώντας ότι αυτο θα επιτρέψει τη σταθεροποίηση της κατάστασης στη χώρα.

“Το αποτέλεσμα (των διαπραγματεύσεων) είναι δίκαιο για όλες τις πλευρές”, τόνισε ο Γερμανός υπουργός παρουσιάζοντας στους δημοσιογράφους, στο Βερολίνο, το σχέδιο αυτό που εκπονήθηκε τη νύχτα στις Βρυξέλλες ύστερα από επίπονες διαπραγματεύσεις.

“Με τη λύση που βρέθηκε, η Κύπρος έχει μια καλή ευκαιρία να αποκαταστήσει τη χαμένη εμπιστοσύνη”, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός, ο οποίος παραδέχθηκε ότι η εξεύρεση της λύσης αυτής ήταν μια “επίπονη” διαδικασία.

“Είναι ο καλύτερος δυνατός τρόπος, ακόμα κι αν δεν είναι ο ευκολότερος” τόνισε. Υπογράμμισε ότι η Κύπρος έχει ένα μακρύ, δύσκολο δρόμο μπροστά της για την ανοικοδόμηση της οικονομίας της, αλλά πρόσθεσε ότι το ευρωπαϊκό σχέδιο διάσωσης είναι η καλύτερη ευκαιρία για να σταθεί και πάλι στα πόδια της.

Σύμφωνα με τον Β. Σόιμπλε, κατα την άποψη της Γερμανίας το σχέδιο που συμφωνήθηκε είναι “πολύ καλύτερο” από εκείνο της προηγούμενης εβδομάδας που θα έπληττε τους μικροκαταθέτες και το οποίο απέρριψε το κυπριακό Κοινοβούλιο.

Οι Γερμανοί βουλευτές θα εξετάσουν το σχέδιο, δυο φορές, σύμφωνα με τη γερμανική νομοθεσία σχετικά με τη χρήση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Διάσωσης (MES).

Μια πρώτη συνεδρίαση για την Κύπρο είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί αυτήν την εβομάδα, τόνισε ο Σόιμπλε, σύμφωνα με τον οποίον, η απόφαση γι΄αυτό θα ληφθεί πριν από το τέλος της ημέρας. Εάν αυτό δε συμβεί, οι δυο ψηφοφορίες θα διεξαχθούν κατά την τρίτη εβδομάδα του Απριλίου. Σε κάθε περίπτωση, η τελική έγκριση του σχεδίου προβλέπεται για την τρίτη εβδομάδα του Απριλίου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου