ΕΛΛΑΔΑ

Τι γράφουν οι κυπριακές εφημερίδες για την οδυνηρή συμφωνία

τι-γράφουν-οι-κυπριακές-εφημερίδες-γι-715740

Η χθεσινοβραδινή διαπραγμάτευση στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο του Eurogroup για το μέλλον της κυπριακής οικονομίας είναι το θέμα που μονοπωλεί στον Κυπριακό Τύπο.

Ο «Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Θρίλερ με ωμούς εκβιασμούς» γράφει ότι μαραθώνιες συζητήσεις, εκβιασμούς και απειλές κατά της Κύπρου για έξοδο μας από το ευρώ περιλάμβανε το θρίλερ στις Βρυξέλλες για τη διάσωση της κυπριακής οικονομίας αλλά και ότι ο Πρόεδρος είχε αλλεπάλληλες επαφές ενώ οι προτάσεις πηγαινοέρχονταν, με την Τρόικα στο πιο ψηλό της επίπεδο να προτάσσει ακραία και αιματηρά σενάρια.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Κατ’ αρχήν συμφωνία» κάνει λόγο στο κύριο της θέμα για συμφωνία μεταξύ της κυπριακής αντιπροσωπείας υπό τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, και της Τρόικας, που κλήθηκε να εξετάσει τις πρώτες πρωινές ώρες η σύνοδος του Eurogroup και η οποία προβλέπει κούρεμα 30%-35% στις καταθέσεις άνω των 100 χιλιάδων ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου.

Η «Σημερινή» υπό τον τίτλο «Συμφωνία ανάγκης για διάσωση της οικονομίας» γράφει ότι σε κατ’ αρχήν συμφωνία η οποία απέμενε να τύχει της έγκρισης του Eurogroup κατέληξαν τις πρώτες πρωινές ώρες στις Βρυξέλλες η κυπριακή κυβέρνηση και η Τρόικα. Αναφέρεται ακόμη στους εορτασμούς για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου η οποία όπως γράφει γιορτάζεται στη σκιά της κρίσης. Η εφημερίδα γράφει επίσης για τις χτεσινές διαδηλώσεις κατά της Τρόικας στη Λευκωσία.

Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Καταστροφικός εκβιασμός της Τρόικας» γράφει στο κύριο της θέμα ότι το τελευταίο τους χαρτί έπαιξαν χτες η Τρόικα από τη μια και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την άλλη, το χαρτί της ρευστότητας η Τρόικα και την απειλή της παραίτησης ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και πως αυτό που φαινόταν να περνά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες να περνά ήταν ο εκβιασμός της Τρόικας.

Η αγγλόγλωσση τέλος εφημερίδα «Cyprus Mail» υπό τον τίτλο «δεύτερη ευκαιρία για την Τράπεζα Κύπρου σε κατ’ αρχήν συμφωνία» γράφει ότι η Κύπρος και οι διεθνείς δανειστές έφτασαν σε μια κατ’ αρχήν συμφωνία για ένα πακέτο διάσωσης τις πρώτες πρωινές ώρες το οποίο θα ενέκρινε αργότερα το Eurogroup.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου