ΕΛΛΑΔΑ

Ο κλέφτης και ο ψεύτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται

ο-κλέφτης-και-ο-ψεύτης-τον-πρώτο-χρόνο-χ-715834

Ήταν 2012. Ένας τεταρτοετής δόκιμος υπαστυνόμος σταματά με το αυτοκίνητό του σε ένα πρατήριο καυσίμων της AVIN στους Θρακομακεδόνες κοντά στην Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας. Ο δόκιμος υπαστυνόμος γεμίζει το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου, αλλά μάλλον θεώρησε πως ήδη έχει στα χέρια του πολλή εξουσία… Για αυτό και πριν καν ο βενζινοπώλης βγάλει την κάνουλα από το όχημα, εκείνος γκάζωσε και «τα πήρε όλα μαζί του». Ωστόσο, ο βενζινοπώλης τον καταδίωξε, προκειμένου να πληρωθεί. Ο δόκιμος υπαστυνόμος βρήκε άσυλο στη Σχολή και κρύφτηκε εκεί για να γλυτώσει την πληρωμή.

Το θέμα πληροφορήθηκε ο Διοικητής της Σχολής, Ταξίαρχος Γεώργιος Σταύρακας ο οποίος και επιλήφθηκε της κατάστασης, προκειμένου ο δόκιμος που διέπραξε την κλοπή να υποστεί και τις ανάλογες συνέπειες.

Όμως, παρά την οικονομική κρίση στην Ελλάδα και την κατάργηση των «βισμάτων» που έχει εξαγγείλει από το βήμα της Βουλής ουκ ολίγες φορές, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, το βίσμα φαίνεται πως όχι μόνο δεν έχει εξαλειφθεί από τον δημόσιο βίο της χώρας, αλλά ζει και βασιλεύει… Έτσι, ο δόκιμος υπαστυνόμος που διέπραξε κλοπή, εκμεταλλευόμενος την εν δυνάμει θέση του σε δημόσιο αξίωμα, είχε ένα γερό «δόντι» στη Νέα Δημοκρατία. Παράλληλα, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, ο βενζινοπώλης απέσυρε τη μήνυση που είχε υποβάλει στον κλέφτη δόκιμο υπαστυνόμο. Αποτέλεσμα ήταν ο τεταρτοετής της Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας όχι μόνο να μην υποστεί τις συνέπειες της παράνομης πράξης του, αλλά και να καταφέρει να ορκιστεί έστω και με καθυστέρηση κάποιων μηνών στις 15 Μαρτίου (σ.σ. η προγραμματισμένη ορκωμοσία ήταν για τον Ιούλιο).

Το θέμα όμως, δεν σταμάτησε εδώ. Το «δόντι» του τεταρτοετή δόκιμου υπασπιστή ήταν φαίνεται τόσο ισχυρό που κατάφερε να εκτοπίσει από τη θέση του τον Διοικητή. Στις πρόσφατες κρίσεις της ΕΛ. ΑΣ. ο Ταξίαρχος Γ. Σταύρακας κρίθηκε «εριστικός» και αποστρατεύτηκε.

Άραγε, τι έχει να πει για αυτό ο πρωθυπουργός;

Ζougla.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου