ΕΛΛΑΔΑ

«Ο λόγος τώρα στις Βρυξέλλες»

ο-λόγος-τώρα-στις-βρυξέλλες-715930

Η έγκριση των εννέα νομοσχεδίων από την κυπριακή Βουλή κυριαρχεί σήμερα στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου.

Με τίτλο «Η Κύπρου σώζεται με μεγάλο κούρεμα» η εφημερίδα «Αλήθεια» γράφει ότι κλείνει σήμερα εκτός απροόπτου το πακέτο και πως η Βουλή συνέρχεται για να ψηφίσει επί του τελευταίου νομοσχεδίου του πακέτου διάσωσης.

Από την πλευρά της η εφημερίδα «Πολίτης» με τίτλο «Ψηφίζουν κούρεμα, πετάνε για Βρυξέλλες» αναφέρει ότι ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στέλνει αεροπλάνο για τον Πρόεδρο και τους πολιτικούς αρχηγούς και πως η τελική διαπραγμάτευση και το Eurogroup θα είναι την Κυριακή. Αλλού γράφει για ψαλίδι 20-25% στις καταθέσεις μόνο της Τράπεζας Κύπρου και πως διασώζονται οριστικά οι καταθέσεις των 100.000 ευρώ.

«Ο λόγος τώρα στις Βρυξέλλες» τιτλοφορείται το κύριο θέμα της εφημερίδα «Η Σημερινή» που σημειώνει ότι εγκρίθηκαν χθες από τη Βουλή τα νομοσχέδια για τον τραπεζικό τομέα, συνέρχεται αύριο το Γιούρογκρουπ και μεταβαίνει στις Βρυξέλλες ο Πρόεδρος με τους πολιτικούς αρχηγούς. Σε άλλο θέμα γράφει ότι επικρατεί φόβος, άγχος και θυμός στους πολίτες, αδειάζουν τα ράφια των υπεραγορών και υπάρχει συνωστισμός για παραλαβή τροφίμων στα κοινωνικά τροφίμων.

Η εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» με τίτλο «Στις Βρυξέλλες για κούρεμα» γράφει ότι ο Πρόεδρος και οι αρχηγοί μεταβαίνουν στο Eurogroup για τον καθορισμό του ποσοστού, προσθέτοντας ότι η Τρόικα απειλούσε και για κλείσιμο της Τράπεζας Κύπρου. Αλλού γράφει ότι η Μόσχα δεν θέλει βάση, ούτε τράπεζες, ενώ φαίνεται να επιδιώκεται η συμμετοχή της Gazprom στο παιχνίδι των τιμών πώλησης του φυσικού αερίου, όπως και στον τερματικό σταθμό. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι εδώ και ένα χρόνο ήταν αδρανές το σχέδιο για αναδιάρθρωση της Λαϊκής.

Τέλος, η αγγλόφωνη εφημερίδα «Cyprus mail» με τίτλο «Έχουμε όλοι μερίδιο ευθύνης» γράφει ότι ο κυβερνών ΔΗΣΥ ζητεί συγνώμη καθώς η Βουλή ενέδωσε απρόθυμα στην πίεση της Τρόικας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου