ΕΛΛΑΔΑ

Το Μεσολόγγι «Κερνάει Ελλάδα» το τριήμερο της 25ης Μαρτίου

το-μεσολόγγι-κερνάει-ελλάδα-το-τριή-716005
Γεύσεις και λιχουδιές, με άρωμα και χρώμα ελληνικό κερνάει το Μεσολόγγι το τριήμερο της 25ης Μαρτίου.
«Κερνάμε Ελλάδα» λένε παραγωγοί από την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, καθώς παρουσιάζουν, στο ομώνυμο φεστιβάλ που διοργανώνεται 23-25 Μαρτίου και από τις 10 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ, τα ξεχωριστά, παραδοσιακά τους προϊόντα μέσα από τα οποία συμβάλλουν στη διάδοση των γηγενών εδεσμάτων.
Τη δική τους ιδιαίτερη γεύση, όμως, τόσο κυριολεκτικά όσο και μεταφορικά δίνουν στο φεστιβάλ «Κερνάμε Ελλάδα» οι μαθητές του τμήματος Μαγειρικής Τέχνης του ΟΑΕΔ Μεσολογγίου: επί έναν ολόκληρο μήνα και παράλληλα με τις σπουδές τους 40 εκκολαπτόμενοι σεφ προετοίμαζαν τα πιάτα που θα παρουσιάσουν στην εκδήλωση που πραγματοποιείται στην περιοχή όπου σπουδάζουν.
«Ελάτε να γευθείτε την Ελλάδα» λένε και οι νεαροί μάγειρες και μαγείρισσες, οι οποίοι γεμάτοι κέφι και μεράκι θα προσφέρουν όσους επισκεφθούν το Κλειστό Αθλητικό Κέντρο στο λιμάνι του Μεσολογγίου 72 παραδοσιακές συνταγές από οκτώ ελληνικές περιφέρειες.
Από τη Θράκη μέχρι την Κρήτη και από τα νησιά του Αιγαίου μέχρι τα Επτάνησα, επομένως, λαχταριστά, γνήσια ελληνικά εδέσματα περιμένουν τόσο τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής αλλά και όσους επισκεφθούν το τριήμερο που ακολουθεί την όμορφη αυτή πόλη και έδρα του νομού Αιτωλοακαρνανίας.
* Το φεστιβάλ «Κερνάμε Ελλάδα» τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας. Διοργάνωση: Ευρωπαϊκός Οργανισμός Στρατηγικού Σχεδιασμού και Δήμος Μεσολογγίου.
Με την υποστήριξη της Αιτωλικής Αναπτυξιακής και των «Ελληνικών Αλυκών ΑΕ».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου