ΕΛΛΑΔΑ

Σ. Κεδίκογλου: Πρέπει να ντρέπονται όσοι έκαναν σπέκουλα πάνω στην αγωνία των Κυπρίων

σ-κεδίκογλου-πρέπει-να-ντρέπονται-όσο-716025

Απάντηση στις επικρίσεις που δέχθηκε η κυβέρνηση για τη στάση της έναντι της Κύπρου έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, μετά από τις εκπεφρασμένες ευχαριστίες του κύπριου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη στον Πρωθυπουργό για «τη συνεχή συνεργασία» και «την αμέριστη συμπαράσταση».

Υπενθυμίζεται ότι σε ανακοίνωσή της η κυπριακή προεδρία διαψεύδει κατηγορηματικά «διάφορες φήμες και πληροφορίες που καλλιεργούνταν τις τελευταίες ημέρες, περί δήθεν ουδετερότητας ή και αδιαφορίας της ελληνικής κυβέρνησης έναντι της Κύπρου».

«Όσοι επί τόσες μέρες έκαναν σπέκουλα πάνω στην αγωνία των Κυπρίων και τα αισθήματα αλληλεγγύης του ελληνικού λαού, θα πρέπει σήμερα να ντρέπονται. Αν τους έχει μείνει ίχνος ντροπής…», σημειώνει ο κ. Κεδίκογλου.

Αντικρούντας την κριτική που δέχθηκε ο Πρωθυπουργός από την αντιπολίτευση τις προηγούμενες ημέρες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τονίζει μεταξύ άλλων πως «η αληθινή στήριξη δεν εκφράζεται με καταγγελίες και λόγια του αέρα».

«Στηρίξαμε την Κύπρο! Δεν παίξαμε θέατρο στην πλάτη της, όπως έκαναν άλλοι», συμπληρώνει.

Όπως αναφέρει, η δήλωση του προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη, σε αυτές τις δύσκολες ώρες, επιβεβαιώνει δύο πράγματα:

  • Πρώτον ότι η Ελλάδα στάθηκε στο πλευρό της Κύπρου σε όλα τα βήματα αυτής της δοκιμασίας. Στάθηκε και θα στέκεται πάντα. Χωρίς καμία ταλάντευση, χωρίς τον παραμικρό δισταγμό. Στάθηκε στα μεγάλα, αλλά και στα μικρά, στις λεπτομέρειες. Και στήριξε όπου μπορούσε και με ό,τι μπορούσε…
  • Δεύτερον ότι η αληθινή στήριξη δεν εκφράζεται με καταγγελίες και λόγια του αέρα. Εκφράζεται ουσιαστικά και διακριτικά. Δεν το κάναμε για μικροκομματικούς λόγους μέσα στην Ελλάδα. Το κάναμε γιατί αυτό επιβάλλει το εθνικό καθήκον. Για να βοηθήσουμε πραγματικά τα αδέλφια μας στην Κύπρο…

Τέλος, αναφερόμενος στη συμφωνία για πώληση των εν Ελλάδι υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών, ο κ. Κεδίκογλου επισημαίνει ότι με τη σημερινή εξέλιξη έληξε και η αγωνία για τις καταθέσεις εντός Ελλάδας.

«Αυτά (τα υποκαταστήματα)», συνεχίζει, «περνάνε πλήρως στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα με πλήρη εξασφάλιση όλων και με “σημαντικό όφελος για την κυπριακή πλευρά”, όπως πρώτος αναγνωρίζει ο πρόεδρος της Κύπρου. Κι έτσι τελειώνει ένας ακόμα παράγοντας αβεβαιότητας που θα μπορούσε να έχει δυσμενείς συνέπειες. Αυτά είναι τα πραγματικά γεγονότα».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου