ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Συνελήφθη ο πρόεδρος της ΑΕΚ – Σύλληψη για όσους διετέλεσαν πρόεδροι της ΑΕΚ ζητά ο Πεπόνης

συνελήφθη-ο-πρόεδρος-της-αεκ-σύλληψη-716277

Η αναβλητικότητα που παρατηρείται στην επίλυση των οικονομικών προβλημάτων της ΑΕΚ έφερε σε θέση κατηγορουμένου τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ανδρέα Δημητρέλο.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, ο παράγοντας της «Ένωσης» συνελήφθη για οφειλές της ΠΑΕ προς το Δημόσιο που ξεπερνούν τα 170 εκατ. ευρώ.

Το πρόβλημα για τον πρόεδρο των «κιτρινόμαυρων» δημιουργήθηκε από τη στιγμή που η ΠΑΕ σταμάτησε να πληρώνει τις δόσεις της ρύθμισης για την εξόφληση των χρεών (άρθρο 44), την οποία είχε συνάψει με το Δημόσιο το 2004 ο Ντέμης Νικολαΐδης!

Το παράδοξο είναι ότι στην ΑΕΚ επί μήνες περιμένουν τη νέα ρύθμιση του Υπουργείου Οικονομικών για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και αυτός μάλιστα είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο καθυστερεί να μπει στην ΠΑΕ ο Δημήτρης Βιντιάδης.

Πάντως, όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, ο Ανδρέας Δημητρέλος αναμένεται να κληθεί να καταβάλει ένα ποσό για να αφεθεί ελεύθερος, αλλά, εάν δεν βρεθεί λύση τις επόμενες εβδομάδες είναι βέβαιο ότι θα περιέλθει σε ανάλογη θέση.

Αυτή η εξέλιξη δεν αποκλείεται να φέρει εξελίξεις στην ΑΕΚ, είτε θετικές είτε αρνητικές, αφού πλέον είναι ορατός ο κίνδυνος ακόμη και της χρεοκοπίας, που θα σημάνει τον υποβιβασμό της ομάδας!

Αναλυτικά η ανακοίνωση της αστυνομίας, στην οποία θα πρέπει να σημειώσουμε ότι δεν γίνεται ονομαστική αναφορά. Πάντως, ο Ανδρέας Δημητρέλος είναι ο πρώτος εκ των δύο που συνελήφθησαν.

«Συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής δύο (2) ημεδαποί για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο.

Αναλυτικά:

1. Συνελήφθη, σήμερα (21-3-2013) το πρωί, 54χρονος ημεδαπός, ως διευθύνων σύμβουλος ανώνυμης εταιρείας, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο συνολικού ύψους 170.865.122,00 ευρώ.

2. Συνελήφθη, χθες (20-3-2013) το πρωί, 41χρονος ημεδαπός, ως διευθύνων σύμβουλος ανώνυμης εταιρείας, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο συνολικού ύψους 14.190.749,02 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών».

Σύλληψη για όσους διετέλεσαν πρόεδροι της ΑΕΚ ζητά ο Πεπόνης

Τη σύλληψη όλων των προέδρων της ΑΕΚ μετά το 2004 για χρέη της ΠΑΕ προς το Δημόσιο, ζητεί με παραγγελία του ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης.

Ειδικότερα, ο οικονομικός εισαγγελέας ζητεί τη σύλληψη και την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος όσων διατέλεσαν πρόεδροι της ΑΕΚ , μετά το 2004 προκειμένου να λογοδοτήσουν για τις οφειλές της ομάδας προς το Δημόσιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νυν πρόεδρος της ΑΕΚ Ανδρέας Δημητρέλος, παραδόθηκε στις αρμόδιες αρχές. Τώρα, όμως μετά την παραγγελία του οικονομικού εισαγγελέα στο στόχαστρο δεν αποκλείεται να μπουν και οι πρώην πρόεδροι της ομάδας Ντέμης Νικολαΐδης, Γιώργος Κιντής, Νάσος Θανόπουλος και Σταύρος Αδαμίδης οι οποίοι βρέθηκαν στο «τιμόνι» της ΠΑΕ από το 2004 μέχρι τον Οκτώβριο του 2012.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου