ΕΛΛΑΔΑ

Ποιος ήταν ο 34χρονος Ελληνας που δολοφονήθηκε στη Νιγηρία

ποιος-ήταν-ο-34χρονος-ελληνας-που-δολοφο-2219

Το προφίλ του Κωνσταντίνου Καρρά, του 34χρονου Έλληνα που εκτέλεσαν οι ισλαμιστές στη Νιγηρία, δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Κόσμος της Ενημέρωσης» της Πάτρας.

Οπως υποστηρίζει η εφημερίδα, ο Κωνσταντίνος Καρράς μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στο Πανεπιστήμιο Αθηνών είχε εργαστεί επί πέντε χρόνια για την κατασκευή της Εγνατίας Οδού, απασχολήθηκε σε εταιρείες όπως η Ergotest, η οποία εξειδικεύεται στην παροχή εργαστηριακών υπηρεσιών και τον ποιοτικό έλεγχο και εργάστηκε σε ένα συγκεκριμένο σχέδιο για την επέκταση των διυλιστηρίων της Motor Oil.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι από το 2011 συνέχισε να εργάζεται μετακινούμενος στη Λιβύη, όπου συμμετείχε σε ένα κατασκευαστικό έργο στην Αζιζίγια.

Μετά τη Λιβύη, ο Κωνσταντίνος Καρράς μετακινήθηκε στην Κύπρο όπου εργάστηκε στην εταιρεία «Μιλτιάδης Νεοφύτου» ως σύμβουλος ποιότητας σε ένα project που αφορούσε την κατασκευή ενός δρόμου. Αυτό μέχρι τον Απρίλιο του 2011.

Λίγους μήνες μετά, ο γεωλόγος – μηχανικός έφυγε για τη Νιγηρία προκειμένου να εργαστεί στην λιβανέζικη εταιρεία Setraco ως προϊστάμενος σε διάφορα έργα κατασκευής δρόμων. Εκεί απήχθη μαζί με άλλους εργαζόμενους της εταιρίας από την ισλαμιστική οργάνωση που τους δολοφόνησε την περασμένη εβδομάδα.

Το υπουργείο Εξωτερικών έδωσε το όνομα του πριν από λίγες ημέρες στη δημοσιότητα, με την συγκατάθεση της οικογένειάς του. Όπως δήλωσαν στην εφημερίδα, όσοι τον γνώρισαν επρόκειτο για έναν αξιόλογο επιστήμονα και άνθρωπο, ιδιαίτερα ευγενή και ευαίσθητο προς τους συνανθρώπους του.

Η γιαγιά του άτυχου 34χρονου έμαθε μόλις προχθές το τραγικό συμβάν με θύμα τον αγαπημένο της εγγονό. Ο Κωνσταντίνος Καρράς επισκεπτόταν συχνά την Πάτρα και πέρα από τους συγγενείς του είχε αναπτύξει και φιλικούς δεσμούς με κατοίκους της πόλης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου