ΕΛΛΑΔΑ

«Προδότες, προδότες» – Αποδοκιμάστηκαν Παπούλιας, Σαμαράς, Ιερώνυμος μέσα στην Ακαδημία Αθηνών

προδότες-προδότες-αποδοκιμάστηκ-7633

Σε εκδήλωση για το χθες το σήμερα και το αύριο της Ελληνικής γλώσσας παρίσταντο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, τρεις γυναίκες σηκώθηκαν από το κοινό της αίθουσας κατευθύνθηκαν προς την πρώτη σειρά των επισήμων όπου κάθονταν οι τρεις πολιτειακοί παράγοντες και αφού σταμάτησαν λίγα μέτρα μακρυά τους φώναξαν: «Προδότες, προδότες. Με ποιο δικαίωμα το κάνατε αυτό», αναφερόμενες προφανώς στην οικονομική κατάσταση της χώρας και το Μνημόνιο.

Ακολούθησε αναταραχή και οι τρεις διαμαρτυρόμενες οδηγήθηκαν εκτός της κεντρικής αίθουσας προκειμένου να αρχίσει η εκδήλωση, συνελήφθησαν μαζί με την ανήλικη κόρη της μιας και θα σχηματισθεί δικογραφία σε βάρος τους.

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν η Ένωση Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ), η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και η Ελληνική Γλωσσική Κληρονομιά (ΕΓΚ).

Η εκδήλωση κινείται με βάση την παραδοχή πως η γλώσσα δεν είναι απλά ένα μέσο επικοινωνίας αλλά είναι άμεσα συνδεδεμένη με την ψυχή και την ταυτότητα του Έλληνα, όπως επίσης με τον πολιτισμό αλλά και την ιστορική συνέχεια.

Να πούμε πως η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Καρόλου Παπούλια, ο οποίος υπήρξε ο πρώτος πρόεδρος της “Ελληνικής Γλωσσικής Κληρονομιάς” και σήμερα επίτιμος πρόεδρός της.

Ομιλητές θα είναι διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι ελληνιστές, επιστήμονες και πνευματικοί άνθρωποι, όπως ο Ισπανός ελληνιστής F. R Adrados, καθηγητής γλωσσολογίας και ελληνιστής του Πανεπιστημίου Μαδρίτης, ακαδημαϊκός, ξένος εταίρος της Ακαδημίας Αθηνών και εκδότης του Αρχαιοελληνικού-Ισπανικού λεξικού, ο ακαδημαϊκός Ο. Panagl, καθηγητής γενικής και συγκριτικής γλωσσολογίας (και Μυκηνολόγος) στο Πανεπιστήμιο του Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας, η K. Crnkovic κλασσικός φιλόλογος και ελληνίστρια, ο Κ. Δεσποτόπουλος, ομότιμος καθηγητής Φιλοσοφίας του Παντείου Πανεπιστημίου, πρώην πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών και πρώην Υπουργός Παιδείας, ο Ν. Κονομής, ομότιμος καθηγητής Κλασικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και πρώην πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, ο Π. Λιγομενίδης, ομότιμος καθηγητής πληροφορικής Πανεπιστημίου UCLA και πρώην Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, ο ακαδημαϊκός Δ. Σκαρβέλης, στρατηγός και επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ο δημοσιογράφος Γ. Μαρίνος, πρώην ευρωβουλευτής και πολλοί άλλοι.

Πηγή: iefimerida.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου