ΕΛΛΑΔΑ

Απαλλάχθηκε λόγω αμφιβολιών ο Ηλ.Κασιδιάρης για τα γεγονότα του 2007

απαλλάχθηκε-λόγω-αμφιβολιών-ο-ηλ-κασι-8432

Απαλλάχθηκε λόγω αμφιβολιών από το Εφετείο ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος δικάστηκε για συνέργεια σε επίθεση και ληστεία σε βάρος φοιτητή το 2007.

Το δικαστήριο, υιοθετώντας πλήρως ανάλογη εισαγγελική πρόταση, έκρινε ότι η εμπλοκή του βουλευτή στην επίθεση προέκυψε μόνο από τη μαρτυρική κατάθεση γυναίκας-μάρτυρος του περιστατικού, η οποία έδωσε τα στοιχεία του αριθμού κυκλοφορίας του αυτοκινήτου των δραστών.

Κατά την άποψη του δικαστηρίου, η κατάθεση της γυναίκας αποδυναμώθηκε στο ακροατήριο και επομένως γεννήθηκαν αμφιβολίες για την ενοχή του κατηγορουμένου.

Στην πρόταση για τον βουλευτή της, που υπέβαλε ο εισαγγελέας έδρας, τόνισε ότι εντοπίζονται
ανακρίβειες της μάρτυρος για όσα είδε.

Σε μία ασφυκτικά γεμάτη από μέλη της Χρυσής Αυγής αίθουσα ο εισαγγελικός λειτουργός στην πρότασή του δέχθηκε τον ισχυρισμό τού βουλευτή, ότι δεν είχε απολύτως καμία σχέση με το περιστατικό σε βάρος του φοιτητή και ζήτησε την απαλλαγή του από τις κατηγορίες της συνέργειας
σε ληστεία και σε απρόκλητες σωματικές βλάβες, κρίνοντας μεταξύ άλλων ότι η κατάθεση της μάρτυρος περιέχει στοιχεία, όπως χτυπήματα των δραστών με ξύλα, που δεν επιβεβαιώνονται από την έκθεση του ιατροδικαστή.

Η απόφαση του δικαστηρίου έγινε δεκτή με χειροκροτήματα και επευφημίες.

Ο βουλευτής δήλωσε στους δημοσιογράφους:

«Εγώ από την πρώτη στιγμή είχα πει ότι είμαι αθώος. Σήμερα και η Δικαιοσύνη είπε ότι είμαι αθώος. Τρίβω στα μούτρα σας αυτή την απόφαση, σε εσάς, τα αφεντικά σας, τους εργολάβους, τους καναλάρχες και τους θλιβερούς πολιτικούς μας αντιπάλους, που πολύ θα ήθελαν σήμερα να είμαι στη
φυλακή, και η Χρυσή Αυγή στο περιθώριο. Όμως, είμαστε εδώ πανίσχυροι και σύντομα θα είμαστε κυρίαρχοι.»

Νωρίτερα στο δικαστήριο κατέθεσε η αυτόπτης μάρτυρας, που βρισκόταν στο αυτοκίνητό της με τον σύζυγό της έξω από το Τμήμα Φυσικής στην Πανεπιστημιούπολη.

Η γυναίκα υποστήριξε ότι είδε να βγαίνουν από αυτοκίνητο 4 ή 5 άτομα, να ανεβαίνουν τις σκάλες της Σχολής και στη συνέχεια να χρησιμοποιούν ξύλα σαν να χτυπούν κάποιον, τον οποίο η ίδια δεν
έβλεπε γιατί το περιστατικό εκτυλισσόταν σε σημείο υψηλότερο από αυτό που βρισκόταν η ίδια.

Η μάρτυρας κατέθεσε ότι συγκράτησε τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου από το οποίο κατέβηκαν οι δράστες και ότι ο σύζυγός της, που πλέον δεν βρίσκεται εν ζωή, το είχε σημειώσει.

Ο ίδιος ο τότε μεταπτυχιακός φοιτητής Κ.Διαλυνάς κατέθεσε ότι είναι πεπεισμένος πως τα άτομα
που του επιτέθηκαν και του πήραν την αστυνομική του ταυτότητα ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής και εξέφρασε την πεποίθησή του πως ο κατηγορούμενος βουλευτής είναι αναμεμειγμένος στην υπόθεση. Κάλεσε, επίσης, τον Ηλία Κασιδιάρη να πει αν και σε ποιον είχε δώσει το αυτοκίνητο εκείνη την ημέρα.

Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος επανέλαβε στην απολογία του ότι τη μέρα και την ώρα της επίθεσης σε βάρος του φοιτητή ο ίδιος βρισκόταν, ως ιατρικός επισκέπτης, σε ιδιωτική κλινική και ότι το μισθωμένο στο όνομά του όχημα που η εν λόγω εταιρεία του είχε παραχωρήσει το είχε σταθμευμένο στο πάρκιγκ του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.

Επικαλέστηκε, επίσης, τη μαρτυρία απόστρατου στρατηγού, που κατέθεσε στο δικαστήριο, ότι τον συνάντησε στον χώρο στάθμευσης του σταδίου.

Ο βουλευτής χαρακτήρισε στην απολογία του «πράξεις αλητείας» τέτοιου είδους επιθέσεις και ανέφερε ότι «τέτοιες πράξεις από αλήτες γκρεμίζουν αυτό που εμείς προσπαθούμε να χτίσουμε φτιάχνοντας ένα πολιτικό κόμμα».

Σημείωσε ότι καταδικάζει κάθε τέτοια πράξη και πρόσθεσε ότι συμπάσχει με τον φοιτητή. Για την
αυτόπτη μάρτυρα ο κατηγορούμενος είπε πως ψεύδεται, ότι κινείται στον πολιτικό χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και ότι έχει «παρτίδες» με «τον χώρο του indymedia», που -όπως υποστήριξε- τον έχει στοχοποιήσει. Εκτίμησε μάλιστα ότι η γυναίκα απλώς μπορεί να «πείστηκε» από τα άτομα αυτά, που μπορεί να της είπαν «ένας φασίστας είναι».

Με την έναρξη της διαδικασίας στο μονομελές Εφετείο, πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική συγκέντρωση στον εξωτερικό χώρο των δικαστηρίων.

Αρση ασυλίας και για άλλη επίθεση

Το αίτημα των εισαγγελικών αρχών για άρση της ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, σχετικά με την υπόθεση της επίθεσης στη βουλευτή του ΚΚΕ, Λιάνας Κανέλλη, θα συζητηθεί την ερχόμενη Τετάρτη στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας, κατά τη συνεδρίασή της την προηγούμενη εβδομάδα, είχε εισηγηθεί την άρση της ασυλίας του Ηλία Κασιδιάρη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου