ΕΛΛΑΔΑ

Τα μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής εκλέγει το ΠΑΣΟΚ

τα-μέλη-της-κεντρικής-πολιτικής-επιτρ-11712

Ολοκληρώνεται σήμερα Κυριακή το τριήμερο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ που διεξάγεται στο ΣΕΦ
με την εκλογή της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής.

Τα υποψήφια μέλη για την Κεντρική Επιτροπή αναμένεται να είναι κάτι λιγότερο από τα 300 που αρχικά είχαν θέσει υποψηφιότητα. Η μείωση οφείλεται στην απόφαση που ελήφθη το βράδυ του
Σαββάτου για το ασυμβίβαστο της ιδιότητας του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής και της ιδιότητας του προέδρου ή διοικητή δημόσιου οργανισμού, καθώς οι κατέχοντες υψηλές θέσεις στο Δημόσιο που είχαν θέσει υποψηφιότητα δεν μπορούν να είναι υποψήφιοι.

Η ψηφοφορία ξεκίνησε στις 9 το πρωί και αναμένεται να ολοκληρωθεί περίπου στις 7 το απόγευμα, ενώ η σταυροδοσία θα γίνει με 20% επί του αριθμού των υποψηφίων. Συνολικά θα εκλεγούν 130 μέλη.

Ο συνολικός αριθμός των μελών της Κεντρικής Επιτροπής θα φτάνει κατ’ ανώτατο όριο τα 180 μέλη, καθώς στα 13ο μέλη θα προστεθούν οι 28 βουλευτές του Κινήματος, εκείνοι που εξελέγησαν στις εκλογές του Μαΐου, αλλά δεν επανεξελέγησαν στις εκλογές του Ιουνίου, οι διατελέσαντες πρόεδροι του κόμματος, καθώς επίσης και πρόεδροι μεγάλων Τριτοβάθμιων Οργανώσεων. Στην πρόταση αυτή δεν περιλαμβάνονται οι
ευρωβουλευτές.

Την απόλυτη ικανοποίησή του για την εξέλιξη του συνεδρίου και τις ομόφωνες πολιτικές αποφάσεις, εκφράζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σύμφωνα με συνεργάτες του.

Όσον αφορά στα θέματα των ψηφοφοριών για οργανωτικά ζητήματα, οι ίδιες πηγές σχολίαζαν ότι πρόκειται για ζητήματα «δευτερεύουσας σημασίας» και επεσήμαιναν μάλιστα ότι ο ίδιος ο κ.
Βενιζέλος δεν ήταν παρών στην αίθουσα κατά τη διάρκεια των ψηφοφοριών.

Σε συνέντευξή του στο ΒΗmagazino, ο κ. Βενιζέλος τονίζει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι το ευρωπαϊκό σοσιαλιστικό κόμμα στην Ελλάδα και δεν πρέπει να βγει από το συνέδριο ως ένα μικρό αντίγραφο του παλιού ΠΑΣΟΚ, «αλλά ως η υποδομή και η αφετηρία ενός νέου ΠΑΣΟΚ, που θα είναι ταυτόχρονα πολυσυλλεκτικό και πλειοψηφικό, αλλά και έντιμο, σοβαρό σε αυτά που λέει».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επικεντρώθηκε στις εσωκομματικές εκλογές του 2007, λέγοντας
χαρακτηριστικά: «Εάν ήταν άλλο το αποτέλεσμα του 2007, θα ήταν και άλλη η εξέλιξη της χώρας. Αν είχα κερδίσει το 2007 τις εσωκομματικές εκλογές θα είχε γραφεί διαφορετικά η ιστορία, όχι του ΠΑΣΟΚ, η ιστορία της χώρας. Δεν ξέρω αν θα ήταν καλύτερα, θα ήταν όμως διαφορετικά».

Αναφερόμενος στη συμπεριφορά ορισμένων στελεχών του ΠΑΣΟΚ ο κ.Βενιζέλος τόνισε: «Είναι σχεδόν κωμικό να κάνουν τον ανήξερο ή τον απόμακρο σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ κάποιοι που αναδείχθηκαν και άσκησαν την ύψιστη προσωπική εξουσία χάρη σε αυτό και να περιμένουν από
εμένα ή τους σημερινούς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να σηκώσουμε όχι μόνο τα τρέχοντα, αλλά και τα ιστορικά βάρη της παράταξης».

Και προσθέτει: «Το ΠΑΣΟΚ κατέβηκε μαζί με τη χώρα, λόγω κρίσης, και θα ανέβει πάλι μαζί με τη χώρα, μόλις γίνει ορατή η έξοδος από την κρίση».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου