ΕΛΛΑΔΑ

Αναληψη ευθύνης για την επίθεση στο ΑΤ Εξαρχείων

αναληψη-ευθύνης-για-την-επίθεση-στο-ατ-17042

Αγνωστοι ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση με βόμβες μολότοφ την περασμένη Πέμπτη στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές στη σκοπιά, και σε ένα περιπολικό.

Με ανυπόγραφο κείμενο που ανήρτησαν σε γνωστή ιστοσελίδα του αντεξουσιαστικού χώρου, οι συντάκτες του αναφέρουν ότι πραγματοποίησαν την επίθεση σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους συλληφθέντες για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης.

«Εχθές βράδυ 21/2 επιτεθήκαμε στο Α.Τ Εξαρχείων σε μια ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στους συντρόφους μας Ν. Ρωμανό, Α-Δ.Μπουρζούκο, Γ. Μιχαηλίδη, Δ.Πολίτη που συνελήφθησαν μετά τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης. Μαζί υψώνουμε τις γροθιές και τις φλόγες μας όταν οι επιλογές γίνονται πράξεις, όταν το βλέμμα μένει ψηλά και δε χαμηλώνει, όταν ο πόλεμος μαίνεται», αναφέρει η προκήρυξη.

Σε άλλο σημείο της του κειμένου αναφέρεται: «Πάνω στα πρησμένα πρόσωπα των συντρόφων μας δεν αναγνωρίζουμε την εικόνα κανενός “θύματος” , αντιθέτως, δε σταματάμε να βλέπουμε τα χαμόγελα, τις επιθυμίες, την οργή, που γίνονται βήματα στο πεδίο της μάχης όπως και τα επόμενα χτυπήματα μας. Πίσω από τις εξαγγελίες για την πάταξη της ανομίας, της “τρομοκρατίας” και τα νέα εντάλματα, δε σταματάμε να βλέπουμε τα περάσματα μας. Θα τα εκμεταλλευτούμε μέχρι το τελευταίο».

Κλείνοντας την προκήρυξη, οι «δράστες» της επίθεσης εύχονται «καλή δύναμη και τύχη στους καταζητούμενους συντρόφους».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου