ΕΛΛΑΔΑ

Τσίπρας στο BBC: Τι θα έκανα με Χρυσή Αυγή και αναρχικούς αν ήμουν κυβέρνηση

τσίπρας-στο-bbc-τι-θα-έκανα-με-χρυσή-αυγή-κ-24140

Για στρατηγική «εκβιασμού, τρομοκρατίας και έντασης» κατηγορεί την κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο βρετανικό κανάλι ΒΒC, χαρακτηρίζοντάς την «πιο δεξιά και ακραία» μετά την μεταπολίτευση.

Σε ερώτηση για την στάση που θα κρατούσε η σημερινή αντιπολίτευση, ο κ. Τσίπρας απάντησε ότι «θα εφαρμοστεί με άτεγκτο τρόπο ο νόμος, με μηδενική ανοχή στη συμμορία της Χρυσής Αυγής αλλά και θα υποστούν τις νομικές συνέπειες όσες ομάδες παραβιάζουν το νόμο και δηλώνουν αναρχικές».

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «επιχειρεί να δημιουργήσει μια ατζέντα που εντείνει την πολιτική σύγκρουση και αποσκοπεί στη δημιουργία μιας αίσθησης φόβου στην ελληνική κοινωνία».

Η πρακτική αυτή, υποστήριξε, στοχεύει στη συσπείρωση των πιο συντηρητικών στοιχείων στην ελληνική κοινωνία ως «βάση» για τις πολιτικές της κυβέρνησης.

«Η στρατηγική αυτή όμως είναι πολύ επικίνδυνη για την ίδια τη δημοκρατία», τόνισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτηθείς τι θα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ για τη Χρυσή Αυγή και τους αναρχικούς ληστές τραπεζών αν ερχόταν στην εξουσία, ο Αλέξης Τσίπρας απαντά ότι «θα εφαρμοστεί άτεγκτα ο νόμος, με μηδενική ανοχή απέναντι στη συμμορία της Χρυσής Αυγής» και θα «ξερίζωνε τους πυρήνες της Χρυσής Αυγής που υπάρχουν εντός της αστυνομίας και της δημόσιας διοίκησης».

Νομικές επιπτώσεις θα αντιμετωπίσουν, τόνισε, και οι ομάδες που χρησιμοποιούν βία «και υποστηρίζουν ότι ανήκουν στον αναρχικό χώρο, που δεν πιστεύω ότι είναι αναρχικές, γιατί η βία είναι η πλέον απολυταρχική πράξη».

Πηγή: iefimerida.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου