ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση των συλληφθέντων για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό

ανακοίνωση-των-συλληφθέντων-για-τη-δι-26236

Τους λόγους για τους οποίους προχώρησαν στη διπλή ληστεία στο Βελβεντό της Κοζάνης καθώς και τις συνθήκες που οδήγησαν στη σύλληψή τους, καταγράφουν σε ανακοίνωσή τους οι τέσσερις συλληφθέντες.

Όπως υποστηρίζουν τα χρήματα της διπλής ληστείας αποτελούσαν το εργαλείο για την ενίσχυση του αγώνα τους ενώ, μεταξύ άλλων, τονίζουν ότι τα όπλα δεν τα είχαν για εκφοβισμό αλλά ως εργαλείο σε περίπτωση συμπλοκής με αστυνομικούς. Ωστόσο ο λόγος που τελικά δεν τα χρησιμοποίησαν για να διαφύγουν οφείλεται, σύμφωνα με την ανακοίνωση, σε μια σειρά από λανθασμένους χειρισμούς ενώ σημειώνουν ότι δεν ήθελαν να χρησιμοποιήσουν ως ανθρώπινη ασπίδα τον οδηγό του βαν που είχαν κρατήσει όμηρο.

Η αφήγηση των συλληφθέντων τελειώνει στα κεντρικά της αστυνομίας στη Βέροια, όπου καταγγέλλουν πολύωρο βασανισμό τριών από αυτούς από αστυνομικούς «χρησιμοποιώντας κουκούλες, δέσιμο με χειροπέδες πισθάγκωνα και ξύλο». Παρόλα αυτά υπογραμμίζουν ότι η στάση των αστυνομικών απέναντί τους ήταν αυτονόητη ενώ ξεκαθαριζουν πως οι ίδιοι, σαν αναρχικοί, αρνούνται να χρησιμοποιήσουν μεθόδους βασανισμού απέναντι στους εχθρούς τους, επιλέγοντας την πρακτική των πολιτικών «εκτελέσεων».

Καταλήγοντας αναφέρουν ότι «επιδιώκουν τη διάδοση των προταγμάτων τους και θα το παλέψουν μέχρι την τελευταία τους σφαίρα».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου