ΕΛΛΑΔΑ

Ο Αλ. Τσίπρας θέλει να πάρει το ρόλο του ΠΑΣΟΚ, λέει η Παπαρήγα

ο-αλ-τσίπρας-θέλει-να-πάρει-το-ρόλο-του-28204

Αποστάσεις από το αίτημα για πρόωρες εκλογές, παίρνει η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Real News», ενώ επιτίθεται στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα, υποστηρίζοντας ότι βιάζεται να πάρει το ρόλο που είχε το ΠΑΣΟΚ, «ώστε να καθίσει κι αυτός στην κυβερνητική καρέκλα».

«Oι εκλογές δεν δίνουν φιλολαϊκή λύση, είτε είναι πρόωρες είτε όχι. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι πώς θα συμβάλλουμε στην οργάνωση της πάλης, της νεολαίας, της φτωχής αγροτιάς, για να αποκρουστούν οι συνεχείς περικοπές στις συντάξεις και τους μισθούς» σημειώνει.

Για τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, η γγ του ΚΚΕ εκτιμά πως «η βιασύνη του να πάρει τον ρόλο που είχε το ΠΑΣΟΚ, ώστε να καθίσει κι αυτός στην κυβερνητική καρέκλα δεν κρύβεται. Αυτό προφανώς ενοχλεί την ηγεσία της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ και ο τσακωμός τους θα αγριεύει. Πρόκειται για τη γνωστή δικομματική κοκορομαχία. Οξυμένη φραστικά, αλλά χωρίς ουσία πολιτική αντιπαράθεση».

Μάλιστα, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο η ΔΗΜΑΡ να συμμετάσχει σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν αποκλείω να γίνουν “υπόγειες” κινήσεις μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ, όχι μόνο με τη ΔΗΜΑΡ, αλλά και με άλλους κομματικούς σχηματισμούς. Μην κοιτάτε τι λένε τώρα, στα βασικά έχουν την ίδια κατεύθυνση», υποστηρίζει.

Η κ. Παπαρήγα στρέφεται και κατά της κυβέρνησης, λέγοντας ότι «θέλουν να φορέσουν πιο βαριές αλυσίδες στον λαό» για «να ζήσει μόνιμα στην απόγνωση της φτώχειας και της ανεργίας».

Τέλος, όσον αφορά στο Συνέδριο του κόμματος, προειδοποιεί πως θα αποτύχουν όσοι πετούσαν «μπανανόφλουδες», ώστε «το σύστημα να βάλει στο χέρι» το ΚΚΕ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου