ΕΛΛΑΔΑ

Ο ενεχυροδανειστής οδήγησε την αστυνομία στον κλέφτη

ο-ενεχυροδανειστής-οδήγησε-την-αστυν-30880

Λάθος… ενεχυροδανειστήριο διάλεξε για να πουλήσει τα κοσμήματα που έκλεψε από ένα σπίτι στη Θήβα ο 21χρονος Αλβανός δράστης! Ο ιδιοκτήτης του ήταν καθ’ όλα νομότυπος και καταχώρησε όσα αγόρασε από αυτόν, με αποτέλεσμα να εντοπιστούν εύκολα και να οδηγήσουν στον πωλητή!

Ήταν 11 Δεκεμβρίου όταν ο νεαρός αλλοδαπός είχε τρυπώσει στην κατοικία μιας 49χρονης γυναίκας από την ανασφάλιστη πόρτα, χωρίς να αφήσει ίχνη παραβίασης. Εκείνη δεν τον αντιλήφθηκε κι έτσι άρπαξε ανενόχλητος δύο χρυσά δαχτυλίδια με πολύτιμες πέτρες, δύο χρυσές αλυσίδες και ένα μενταγιόν με χρυσή λίρα. Τις επόμενες ημέρες τα πούλησε στο ενεχυροδανειστήριο, αλλά για να μην υποψιαστεί ο ιδιοκτήτης ότι ήταν προϊόντα κλοπής έδωσε τα αληθινά του στοιχεία.

Η 49χρονη αντιλήφθηκε ότι τα χρυσαφικά της είχαν κάνει φτερά στις 25 Ιανουαρίου και το κατήγγειλε στην Ασφάλεια Θηβών. Οι αστυνομικοί έκαναν ελέγχους σε όλα τα ενεχυροδανειστήρια και τα βρήκαν καταχωρημένα στο βιβλίο αγοροπωλησιών τηρούσε ο ιδιοκτήτης. Έτσι, ανακάλυψαν την ταυτότητα του αλλοδαπού δράστη, που ομολόγησε την κλοπή αλλά δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών. Τα κλοπιμαία αναγνωρίστηκαν από την ιδιοκτήτριά τους και της αποδόθηκαν.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου