ΕΛΛΑΔΑ

Να επιστρέψουν στα χωράφια κάλεσε τους αγρότες ο Μάξιμος Χαρακόπουλος

να-επιστρέψουν-στα-χωράφια-κάλεσε-του-30922

Να εγκαταλείψουν τους δρόμους και να επιστρέψουν στα χωράφια κάλεσε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος τους αγρότες εξηγώντας ότι η κυβέρνηση εξάντλησε όλα τα ρεαλιστικά περιθώρια και κατάφερε να ικανοποιήσει τα περισσότερα αιτήματα. Πέραν αυτού, άφησε περιθώρια βελτίωσης στην φορολόγηση αγροτεμαχίων εξηγώντας ότι τα όποια μέτρα δεν θα έχουν οριζόντιο χαρακτήρα αλλά θα υπάρχουν πρόνοιες για τους κατ επάγγελμα αγρότες και τον μικρό κλήρο.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός απαντώντας στην Βουλή σε ερωτήσεις του κ. Βαγγέλη Αποστόλου (ΣΥΡΙΖΑ) και του κ. Νίκου Μίχου (Χρυσή Αυγή) είπε πως «η κυβέρνηση εξάντλησε κάθε περιθώριο γι αυτό θα ήθελα να καλέσω τους αγρότες που είναι στους δρόμους να αξιολογήσουν την προσπάθεια, να συμμετάσχουν στο διάλογο για το μέλλον της αγροτικής πολιτικής και αυτό να κάνουν όλες οι πτέρυγες της Βουλής για το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης 2014 – 2020».

Εξήγησε ότι «τα περισσότερα αγροτικά αιτήματα είναι δίκαια. Όμως στα δημοσιονομικά πλαίσια πρέπει να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε και πως θα σχεδιάσουμε το μέλλον του πρωτογενούς τομέα. Στο ασφυκτικό δημοσιονομικό πλαίσιο επιχειρούμε να δώσουμε λύσεις. Η χώρα βρίσκεται σε δημοσιονομικό «καλαπόδι» ενώ απευθυνόμενος προς την αντιπολίτευση σημείωσε «μας κατηγορείτε ότι δίνουμε στους αγρότες τα χρωστούμενα αλλά πρέπει να καταλάβετε ότι παλεύουμε για τα αυτονόητα»! Παρέθεσε, τις 11 απαντήσεις που έδωσε εχθές η κυβέρνηση στα αγροτικά αιτήματα ενώ ξεκαθάρισε ότι στην υπάρχουσα κατάσταση το Ελληνικό Δημόσιο δεν μπορεί να δώσει εγγυήσεις για αγροτικά δάνεια.

Τέλος, αναφορικά με τον θόρυβο που έχει ανακύψει από την επικείμενη φορολόγηση των αγροτεμαχίων υποστήριξε πως «δεν υπάρχουν ειλημμένες αποφάσεις και δεν μπορεί να είναι ίδια φορολόγηση των κατ επάγγελμα αγροτών με αυτή ενός ιδιοκτήτη αγροτεμαχίου που το νοικιάζει σε αγρότες. Επίσης δεν μπορεί να είναι ίδια η φορολόγηση του του αγρότη με τα 50 στρέμματα με αυτή του τσιφλικά που έχει 1.000 στρέμματα, αυτός ας πληρώσει κάτι παραπάνω».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου