ΕΛΛΑΔΑ

Προκλητικός ο Ερντογάν: Δεν υπάρχει χώρα με το όνομα Κύπρος

προκλητικός-ο-ερντογάν-δεν-υπάρχει-χώ-31077

Προκλητικός εμφανίστηκε για μια ακόμη φορά ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος δήλωσε πως «δεν υπάρχει Κυπριακή Δημοκρατία» και πως η Ε.Ε δεν θα έπρεπε να την είχε εντάξει στους κόλπους της.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Πανεπιστήμιο ΕLTE της Βουδαπέστης, σύμφωνα με το CNN Turk και όπως αναφέρει το newsit.gr, ο κ. Ερντογάν φέρεται να είπε πως «η νότια Κύπρος δεν είναι κράτος, είναι μια ’’διοίκηση’’, διότι δεν υπάρχει κάποια χώρα με την ονομασία Κύπρος. Σε ένα νησί όπου υπάρχουν δυνάμεις ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, πώς εσείς αυτό το παρουσιάζετε ως ’”Κύπρο”;».

Ο τούρκος πρωθυπουργός συνέχισε λέγοντας πως «παρότι οι Ελληνοκύπριοι δεν δέχθηκαν το σχέδιο Ανάν, η Ε.Ε τους έκανε μέλος της. Τι είδους ιδεολογική προσέγγιση είναι αυτή; Τώρα η Ε.Ε προσπαθεί να κρατήσει ζωντανή την οικονομία των Ελληνοκυπρίων που χρεοκόπησε και έτσι πληρώνει το τίμημα».

Παράλληλα, συνέχισε την εκτόξευση απειλών προς την Ε.Ε. τονίζοντας πως σε περίπτωση που συνεχίσει την άρνηση της να εντάξει την Τουρκία στους κόλπους της, η Αγκυρα θα επανεξετάσει τη στάση της. «Θα περιμένουμε ως ένα σημείο. Μετά θα αποφασίσουμε κι εμείς» δήλωσε χαρακτηριστικά

Πηγή: iefimerida.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου