ΕΛΛΑΔΑ

Ο Αρειος Πάγος έδιωξε τον Εισαγγελέα που έπαιζε μέρα – νύχτα ΚΙΝΟ και Στοίχημα

ο-αρειος-πάγος-έδιωξε-τον-εισαγγελέα-π-31095

Την εκδίωξη από το δικαστικό σώμα του 45χρονου Εισαγγελέα σε νησιωτική περιοχή της Ελλάδας λόγω της απίστευτης αδράνειας που έδειχνε στην εκτέλεση των καθηκόντων του και μετά από καταγγελίες κατοίκων ότι η μοναδική του έγνοια ήταν να παίζει ΚΙΝΟ, αποφάσισε η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου.

Η απόφαση αυτή της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με το tovima.gr, ελήφθη πριν από λίγες ημέρες κατόπιν ερευνών που είχαν ακολουθήσει τις καταγγελίες ότι στο συρτάρι του εν λόγω δικαστικού βρίσκονταν τουλάχιστον 1.700 φάκελοι σοβαρών ανέλεγκτων υποθέσεων, πολλές εκ των οποίων, μάλιστα, παραγράφηκαν.

Την ίδια στιγμή, κάτοικοι του νησιού κατήγγειλαν ότι το μοναδικό ενδιαφέρον του εισαγγελέα ήταν να δίνει καθημερινά το παρών σε… πρακτορεία του ΟΠΑΠ και να ασχολείται νύχτα μέρα με το ΚΙΝΟ και το «Στοίχημα».

«Η κατάσταση με τον κύριο εισαγγελέα ήταν – την τελευταία τριετία – εξοργιστική. Του στέλναμε τους φακέλους υποθέσεων ληστειών ή διακίνησης ναρκωτικών και ούτε καν ασχολιόταν. Μας έδινε τις διαβεβαιώσεις ότι θα κινηθεί με άμεσες ενέργειες για τη διεκπεραίωσή τους και έκανε το ακριβώς αντίθετο. Όλοι οι φάκελοι στοιβάζονταν στο γραφείο του. Μάταια περίμεναν άλλοι δικαστές, δικηγόροι, οι εμπλεκόμενοι να κινητοποιηθεί και να αποφασίσει. Εκείνος πήγαινε στο πρακτορείο για να παίξει ΚΙΝΟ με την ησυχία του! Μιλάμε για πρωτοφανή περίπτωση…», αναφέρουν χαρακτηριστικά προς το tovima.gr στελέχη του τοπικού αστυνομικού τμήματος.

Ο εν λόγω δικαστικός λειτουργός αποπεμφθεί για λόγους υπηρεσιακής υστέρησης και όχι διαφθοράς, πράγμα που σημαίνει πως μπορεί να ζητήσει – εκ των υστέρων – τη μετάταξή του σε άλλη δημόσια υπηρεσία.

Πηγή: iefimerida.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου