ΕΛΛΑΔΑ

Οικολόγοι Πράσινοι: Η βία φέρνει βία

οικολόγοι-πράσινοι-η-βία-φέρνει-βία-33967

Σε σχόλιό τους σχετικά με την εικόνες των συλληφθέντων για τη ληστεία στο Βελβεντό, όπου εμφανίζονται κακοποιημένοι, οι Οικολόγοι Πράσινοι καταδίκασαν «την προαγωγή της βίας, απ’ όποιον κι αν προέρχεται και με οποιοδήποτε τρόπο τη χρησιμοποιεί».

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«Η σύλληψη και η φανερή κακοποίηση των συλληφθέντων στην Κοζάνη βάζει για άλλη μια φορά στα σπίτια των πολιτών μια εικόνα αποκρουστική και τρομακτική.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι καταδικάζουμε την προαγωγή της βίας, απ’ όποιον κι αν προέρχεται και με οποιοδήποτε τρόπο τη χρησιμοποιεί. Εναντιωνόμαστε σε κάθε διαπόμπευση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, όπως και σ’ όλες τις πρακτικές βίας. Ιδιαίτερα σε περίοδο κρίσης και ιδεολογικής σύγχυσης, οι πρακτικές αυτές δεν δείχνουν απλά το αδιέξοδο των δραστών αλλά εντείνουν τα αδιέξοδα και ανατροφοδοτούν παρόμοιες δράσεις.

Δυστυχώς, φαίνεται ότι αυτό που εξυπηρετείται με τη δημοσιοποίηση τέτοιων εικόνων αστυνομικής κακοποίησης, δεν είναι κάποιος δημόσιος σκοπός, όπως η εξιχνίαση εγκλήματος ή η προστασία των πολιτών, αλλά ο εντυπωσιασμός και η προδικαστική διαμόρφωση της κοινής γνώμης, με την επίδειξη λαφύρων, που τόσο έχει ανάγκη η κυβέρνηση.

Σε μία ευνομούμενη πολιτεία, η δημοσιοποίηση αυτή θα συνοδευόταν από έρευνα για το αν ασκήθηκε στους κατηγορουμένους βία και αν αυτή υπερέβη το μέτρο που ήταν επαρκές για τη σύλληψή τους. Ακριβώς γιατί, εκτός από της ασφάλεια των πολιτών, πρέπει να προστατεύονται και οι κανόνες της δημοκρατίας».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου