ΕΛΛΑΔΑ

Πυρά Γ. Παπανδρέου κατά των οικονομικών εισαγγελέων

πυρά-γ-παπανδρέου-κατά-των-οικονομικώ-43331

Πυρά κατά των οικονομικών εισαγγελέων εξαπολύει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μετά την εισήγησή τους για άσκηση ποινικής δίωξης κατά των υπευθύνων της ΕΛΣΤΑΤ για την υπόθεση της καταγγελίας περί τεχνητής διόγκωσης του ελλείμματος του 2009.

«Φαίνεται ότι, οι οικονομικοί εισαγγελείς “βλέπουν” πρόβλημα, μόνο όταν κάποια υπόθεση μπορεί να συνδεθεί με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τη μεγάλη προσπάθεια για τη διάσωση της χώρας. Έτσι υπηρετούν τη δικαιοκρατία» σημειώνεται συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του Γραφείου του.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι η ηγεσία της ΕΛΣΤΑΤ κατέβαλε προσπάθειες για να συμμορφωθεί με τους κανόνες της ΕΕ και να αποκαταστήσει τη διαφάνεια και την αξιοπιστία σε έναν τομέα καθοριστικό για τη χώρα και τους Έλληνες και «σήμερα αυτή η προσπάθεια μετατρέπεται σε ποινική διαδικασία», την ίδια ώρα που «όσοι οδήγησαν τη χώρα στο δημοσιονομικό γκρεμό μέχρι τον Οκτώβριο του 2009 παραμένουν στο απυρόβλητο».

Μεταξύ άλλων σημειώνεται ακόμη πως «η εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού για το 2013 της τρικομματικής κυβέρνησης συνεργασίας με πρωθυπουργό τον κ. Σαμαρά, μας διαβεβαιώνει ότι, η εκτέλεση τόσο του Προϋπολογισμού όσο και του Προγράμματος Προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας, στηρίζονται στην παραδοχή ότι το έλλειμμα του 2009 έφθασε το 15,6%».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου