ΕΛΛΑΔΑ

Στη Βουλή οι καταθέσεις των συγγενών του Γ.Παπακωνσταντίνου

στη-βουλή-οι-καταθέσεις-των-συγγενών-τ-52321

Στη Βουλή πρόκειται να σταλούν τις επόμενες ημέρες οι εξηγήσεις, αλλά και οι καταθέσεις όλων των εμπλεκομένων στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, οι οικονομικοί εισαγγελείς, Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, προτίθενται να διαβιβάσουν στον Άρειο Πάγο, με τελικό προορισμό το Κοινοβούλιο, όλες τις καταθέσεις της οικογένειας Παπακωνσταντίνου, αλλά και των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών, οι οποίοι φωτίζουν την πορεία της λίστας επί υπουργίας Παπακωνσταντίνου.

Κρίσιμες είναι και οι εξηγήσεις, που θα δώσει ο άλλοτε επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Γ. Διώτης, ο οποίος στοχοποιείται μετά την αποκάλυψη των εισαγγελέων ότι το αντίγραφο, το οποίο παρέδωσε στον Ευάγγελο Βενιζέλο μετεγγράφη στις 9 Ιουλίου 2010. Οι εισαγγελείς θεωρούν, πάντως, ότι υπάρχουν περισσότερα του ενός αντίγραφα.

Το πρωί της Πέμπτης τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Νίκο Παντελή, επισκέφθηκε ο ταξίαρχος Δημήτρης Γεωργατζής, ο οποίος προΐσταται της Οικονομικής Αστυνομίας. Ο εμπειρογνώμονας, ο οποίος ήταν επίσης παρών, επισήμανε στον κ. Παντελή ότι η ημερομηνία μετεγγραφής μπορεί να αλλάξει οποιαδήποτε ώρα από αυτόν που έχει στην κατοχή του το αρχείο, επομένως και την λίστα.

Τον κ. Παντελή επισκέφθηκε και ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, ο οποίος δημοσιοποίησε σήμερα στο περιοδικό του ότι το αντίγραφο που έχει στα χέρια του δημιουργήθηκε στις αρχές Αυγούστου 2010, ημέρα κατά την οποία δεν το είχε καν παραλάβει ο κ. Παπακωνσταντίνου, σύμφωνα με δική του δήλωση. Εκείνος φέρεται να το παρέλαβε στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Στο μεταξύ οι οικονομικοί εισαγγελείς Πεπόνης και Μουζακίτης επικοινώνησαν με τον κ. Παντελή, προκειμένου να διευκρινίσουν ότι δεν πρόκειται για εκδήλωση ανυπακοής ή άρνησή τους να παραδώσουν το επίμαχο στικάκι για έρευνα στο Τμήμα Οικονομικού Εγκλήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς επιθυμούν να διαβιβάσουν στη Βουλή το ταχύτερο δυνατόν τα στοιχεία, πριν από τη συζήτηση για σύσταση Προκαταρκτικής Επιτροπής, την Πέμπτη.

Σώμα εμπειρογνωμόνων για τους δικαστές

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στη ΝΕΤ αποκάλυψε ότι σε συζήτηση που είχε με τον Αντώνη Σαμαρά, αποφασίστηκε από τον πρωθυπουργό η συγκρότηση ειδικών τμημάτων με εξειδικευμένο προσωπικό, που θα συνδράμουν το έργο των ανακριτών σε δύσκολες υποθέσεις.

«Δεν υπάρχουν ειδικοί εμπειρογνώμονες, όπως στην υπόθεση που απασχολεί σήμερα την ελληνική κοινωνία» σχολίασε ο υπουργός.

Έτσι, όπως πρόσθεσε ο κ. Ρουπακιώτης, αποφασίσθηκε η ίδρυση ειδικού σώματος από επιστήμονες, οι οποίοι θα έχουν σχέση και με τις νέες τεχνολογίες, ώστε να βοηθούν τους ανακριτές στις υποθέσεις που διερευνούν.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου