ΕΛΛΑΔΑ

Στην αντεπίθεση ο Ευ. Βενιζέλος για τη λίστα

στην-αντεπίθεση-ο-ευ-βενιζέλος-για-τη-λ-52331

Στην αντεπίθεση πέρασε σήμερα από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, μιλώντας για πολιτική σκευωρία εις βάρος του, υπό την καθοδήγηση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ανάλογα με τη λογοτεχνική ροπή κάθε στελέχους της αντιπολίτευσης κατηγορούμαι ότι κράτησα στο συρτάρι μου, στο σεντούκι μου ή στο μαξιλάρι μου τη λίστα και την απέκρυψα από την αρμόδια Υπηρεσία που την είχε, τη μελέτησε, την κράτησε και που αναπαρήγαγε τα αντίγραφα ως μαρουλόφυλλα και τα μοίραζε σε δημοσιογράφους και εκδότες, με την αγαστή συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ, με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να χοροπηδούν ενθουσιασμένοι δίπλα στον κ. Βαξεβάνη, ο οποίος από κάποια πηγή πήρε το αντίτυπό του και έφτασε τώρα και να συμβουλεύει και τον εισαγγελέα τι να κάνει», σχολίασε με αφορμή όσα υποστηρίζει για την υπόθεση ο εκδότης του περιοδικού Hot Doc, τον οποίο κάλεσε να πει από ποιόν πήρε το υλικό που δημοσίευσε.

«Θα περίμενα σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ και τα κόμματα της ελάσσονος αντιοπολίτευσης να έχουν αποσύρει την πρότασή τους για το πρόσωπό μου», συνέχισε στον ίδιο τόνο ο κ. Βενιζέλος αναφερόμενος στα νέα δεδομένα που προέκυψαν για την υπόθεση, τα οποία όπως είπε, κάνουν ακόμα και τον πιο κακόπιστο να καταλάβει ότι βρισκόμαστε μπροστά σε πολιτική σκευωρία.

Οφείλω στον τόπο, την παράταξη και τον εαυτό μου να πω ότι δεν ανέχομαι αυτή την επίθεση που καθοδηγήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν μπορώ να αποσιωπήσω το γεγονός ότι μια νέα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε ερώτηση για 600 δήθεν επιπλέον ονόματα που σβήστηκαν από τη λίστα, ανέφερε μεταξύ άλλων στην κριτική του για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Υπάρχει νευρικός κλονισμός – δημοσιογραφικά τον εκφράζει ο κ. Βαξεβάνης και πολιτικά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που νιώθουν εκτεθειμένα. Απαντήστε: Ποια είναι η πηγή του κ. Βαξεβάνη; Ποιος του έδωσε το στικάκι το οποίο διερεύνησε και κάνει υποδείξεις τώρα στους εισαγγελείς; Το στικάκι αυτό, αυτός που το έδωσε στον κ. Βαξεβάνη, με τη βοήθεια και τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, πήγε να το δώσει και σε άλλους εκδότες και δημοσιογράφους. Βοά η πιάτσα για συναντήσεις, για συνομιλίες, για προσφορές, υποστήριξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Αμεση ήταν απάντηση του εκδότη και δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη μέσω twitter: «

Αλήθεια δεν θυμάστε; (σ.σ. από πού πήρε το υλικό της λίστας), ανέφερε σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό, ενώ σε άρθρο του σημειώνει ότι το USB που παραδόθηκε από τον κ. Βενιζέλο στο γραφείο Πρωθυπουργού, «ενδεχομένως να μην έχει πληροφορίες για το ιστορικό της λίστας, αν αυτό έχει αντιγραφεί από άλλο USB με στόχο την αλλοίωση των αποδεικτικών στοιχείων για την αλλοίωση».

Αυτό κατά τον εκδότη, σημαίνει ότι μοναδικό αξιόπιστο τεκμήριο ενδέχεται να είναι το ηλεκτρονικό στικάκι που έχει ο ίδιος στην κατοχή του. «Αν λοιπόν αυτό παραδοθεί στη Δικαιοσύνη», υποστηρίζει, «αποκαλύπτονται όλα τα στοιχεία για την αρχική εγγραφή από το CD».

Σύμφωνα με τον κ. Βαξεβάνη, βάσει εργαστηριακής εξέτασης, το USB που έχει στην κατοχή του και έχει δημοσιεύσει, φέρει ημερομηνία δημιουργίας 4 και 5 Αυγούστου του 2010 και όχι τον Ιούλιο του 2011, όπως διέρρευσε από δικαστικές πηγές. Σχετικά ενημέρωσε σήμερα και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νίκο Παντελή.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου