Σκληρή κόντρα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή δηλώσεις βουλευτή περί αναρχισμού

Τελευταία ενημέρωση: 2013-01-10, 16:32:59
Σκληρή κόντρα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή δηλώσεις βουλευτή περί αναρχισμού

 

Τη σφοδρή αντίδραση της ΝΔ προκάλεσαν οι δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Διαμαντόπουλου ότι αυτοπροσδιορίζεται στον αναρχικό χώρο, ότι ο αναρχικός είναι ένας άμεσα δημοκράτης και ότι τα επεισόδια στην Αθήνα το 2008 ήταν εξέγερση.

Η Συγγρού θέτει στον κ. Τσίπρα έξι ερωτήματα και υποστηρίζει ότι εγείρεται θέμα δημοκρατικής ομαλότητας.
 
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Διαμαντόπουλος δήλωσε -μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98,9- ότι ανήκει στον αναρχικό και τόνισε ότι: «Οι χώροι αυτοί (όπως βίλα Αμαλίας), που έχουν εγκαταλειφθεί, συνδέονται και με άλλα πράγματα, επίκαιρα στην κοινωνία μας, δράσεις όπως το εμπόριο χωρίς μεσάζοντες ή το ανταλλακτικό εμπόριο. Η κυβέρνηση θέλει να πατάσσει κάθε εστία αντίστασης».
 
Πρόσθεσε ακόμη: «Αυτοπροσδιορίζομαι στον αναρχικό χώρο», ενώ επισήμανε: «Τι είναι ο αναρχικός; Ένας άμεσα δημοκράτης». Σχετικά με τα όσα έγιναν το 2008, στην περίοδο εκτεταμένων επεισοδίων με εμπρησμούς, είπε: «Δεν βλέπω κανέναν κόσμο έτοιμο να επαναστατήσει, είχαμε μια εξέγερση το 2008».
 
Σε ανακοίνωσή του ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος αναφέρει: «Ως βουλευτής και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στηρίζω το πρόγραμμα και τις ιδέες της ριζοσπαστικής αριστεράς και τους μαζικούς και ειρηνικούς αγώνες του ελληνικού λαού για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη. Αυτοπροσδιορίζομαι από αυτήν την ιδιότητά μου και μόνο. Για μένα απολύτως συμβατές με αυτή την ιδιότητα είναι οι αξιακές αναφορές μου στην άμεση δημοκρατία και στους κοινωνικούς χώρους».
 
Η αντίδραση της ΝΔ
 
«Η σημερινή παραδοχή του βουλευτή Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλη Διαμαντόπουλου, στον Alpha 989, ότι ’ταυτίζεται με τη Βίλα Αμαλίας’, ότι ο ίδιος ’αυτοπροσδιορίζεται στον αναρχικό χώρο’, ότι το κάψιμο της Αθήνας από κουκουλοφόρους το 2008 ήταν ’εξέγερση και επανάσταση’ και ότι η αναρχία ’είναι η άμεση δημοκρατία’ και ο αναρχικός ’άμεσος δημοκράτης’, εγείρει μείζον θέμα για τη δημοκρατική ομαλότητα» σχολίασε η ΝΔ με ανακοίνωσή της.
 
«Ο ΣΥΡΙΖΑ -και ειδικότερα ο αρχηγός του κ. Τσίπρας- οφείλει άμεσα να απαντήσει:
 
» 1ον: Αν παραμένει ακόμα μέλος της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας ο εν λόγω βουλευτής.
 
» 2ον: Αν συμφωνεί με τις αντίθετες προς το Σύνταγμα και τη δημοκρατική ομαλότητα δηλώσεις του βουλευτή του ότι η ’αναρχία είναι η άμεση δημοκρατία’.
 
» 3ον: Αν συμφωνεί με τις δηλώσεις που έκανε μέσα στο Κοινοβούλιο, ότι η Βίλα Αμαλίας θα είναι ’το εφαλτήριο που θα πάρει και θα σηκώσει τον Κοινοβουλευτισμό’.
 
» 4ον: Εάν και οι υπόλοιποι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αυτοπροσδιορίζονται στον αναρχικό χώρο.
 
» 5ον: Εάν συμφωνεί με τις δηλώσεις και άλλων βουλευτών του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μοιράζει καδρόνια, λοστάρια και μάσκες στα στελέχη του στις πορείες και ότι κάθε βουλευτής διατηρεί σπίτι του ’τον τσελεμεντέ του αναρχικού’.
 
» 6ον: Εάν, για τον ΣΥΡΙΖΑ, η πυρπόληση της Αθήνας, το 2008, ήταν ’επανάσταση και εξέγερση’.
 
» Σήμερα, ο κ. Σκουρλέτης, επίσημος εκπρόσωπος του κ. Τσίπρα, χαρακτήρισε με λόγο που δεν αρμόζει σε κοινοβουλευτικό κόμμα, ως ’χαφιεδίστικη την ανακοίνωση της ΝΔ’ για τη διαπίστωση της κάλυψης που παρέχει το κόμμα του στους κουκουλοφόρους.
 
» Όμως, λίγη ώρα μετά, ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν καλύπτει απλώς τους ’κουκουλοφόρους’, αλλά αυτοπροσδιορίζεται ως ’κουκουλοφόρος’.
 
» Η Νέα Δημοκρατία περιμένει την άμεση και έμπρακτη απάντηση του κ. Τσίπρα στα ερωτήματα που θέτει…
 
» Διαφορετικά, κάθε άλλη υπεκφυγή θα ισοδυναμεί με συνενοχή!» τονίζεται στην ανακοίνωση της ΝΔ».
 
Απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ
 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται: «Η εμμονή της  Νέας Δημοκρατίας σε εμφυλιοπολεμικού κλίματος παραληρήματα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ εντάσσονται σε μια στρατηγική αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης και αλλαγής της ατζέντας, καταδεικνύοντας, όμως, ταυτόχρονα την ακροδεξιά κατρακύλα του κόμματος του κ. Σαμαρά και των συμβούλων του.

» Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ  δεν έχει να απαντήσει τίποτα σε εκείνους που ακολουθούν ασθμαίνοντας τη Χρυσή Αυγή, σε αυτούς που έχουν στήσει το διαχρονικό παζάρι της διαπλοκής με τους πλούσιους φίλους τους, σε όσους στοχοποιούν τους κοινωνικούς αγώνες και είναι τρομοκρατημένοι απέναντι στη μαζική λαϊκή κατακραυγή.

» Οι αγώνες για την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής, η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και της δημοκρατίας αποτελούν την πυξίδα της ριζοσπαστικής αριστεράς και αυτός είναι ο πραγματικός φόβος της κυβέρνησης».

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
2
=