Αντώνης Σαμαράς: «Η Ελλάδα είναι στο σωστό δρόμο»

Τελευταία ενημέρωση: 2013-01-10, 13:09:55
Αντώνης Σαμαράς: «Η Ελλάδα είναι στο σωστό δρόμο»
Τη δέσμευση της Unilever σχετικά με την παραμονή και περαιτέρω ενδυνάμωση της παρουσίας της στην ελληνική αγορά, επαναβεβαίωσε, στη διάρκεια συνάντησης με τον πρωθυπουργό Αντ.Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρόεδρός της Πολ Πόλμαν.

Την πεποίθηση πως η Ελλάδα είναι στο σωστό δρόμο, εξέφρασε ο πρωθυπουργός. Απαντώντας στο σχόλιο του κ. Πόλμαν ότι η χώρα μας βρίσκεται στη σωστή πορεία, ο κ. Σαμαράς τόνισε πως «είμαστε στο σωστό δρόμο, αλλά πρέπει να ξεπεράσουμε δυσκολίες και εμπόδια». Προσέθεσε πως «η κατάσταση είναι δύσκολη καθώς υπάρχουν καθημερινά προβλήματα», έθεσε όμως ως στόχο του την επίλυσή τους, δίνοντας προτεραιότητα «στη ρευστότητα για να ξεκλειδώσει η οικονομία».

Πριν λίγο καιρό η Unilever είχε ανακοινώσει την πρόθεσή της για να ξεκινήσει η παραγωγή 110 προϊόντων της στην Ελλάδα. Στη σημερινή συνάντηση με τον κ. Σαμαρά, συμμετείχαν ο παγκόσμιος πρόεδρος της Unilever Πολ Πόλμαν, ο πρόεδρος Ευρώπης Γιάν Ζίτζερφελν και ο πρόεδρος της ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas Σπ. Δεσύλλας.

Στη διάρκεια της συνάντησης ανταλλάχθηκαν απόψεις για την ευρωπαϊκή και ελληνική οικονομία και την αναγκαιότητα στήριξης των επενδύσεων στη χώρα μας, ενώ τονίστηκε από πλευράς Unilever η σπουδαιότητα της ελληνικής εταιρείας, για τον διεθνή όμιλο, αλλά και η συνέχιση της διερεύνησης δυνατοτήτων με στόχο την ενίσχυση της παρουσίας του στην Ελλάδα.

Ο κ. Πόλμαν, κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα, είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τις συνθήκες στην ελληνική αγορά και εξήρε τους χειρισμούς της ελληνικής διοίκησης και των εργαζομένων της ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas στη διατήρηση της βιωσιμότητας της ελληνικής εταιρείας και της δέσμευσης να είναι δίπλα στον Έλληνα καταναλωτή.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η Unilever φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στην Ελλάδα. Παρόλο που οι συνθήκες είναι δύσκολες, πιστεύουμε ότι μέσα από την καινοτομία που απαντάει στις ανάγκες των καταναλωτών, την άριστη υλοποίηση των πλάνων μας στην αγορά και τις συνεχιζόμενες προσπάθειες των εργαζομένων μας, μπορούμε να μετατρέψουμε τις προκλήσεις της ελληνικής οικονομίας σε ευκαιρίες σημαντικής ανάπτυξης για τα επόμενα χρόνια».

 protothema.gr

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
7
=