ΕΛΛΑΔΑ

Στη Δικαιοσύνη ο Γιώργος Βουλγαράκης για το «πόθεν έσχες» του 2007

στη-δικαιοσύνη-ο-γιώργος-βουλγαράκης-52948

Με τις καταθέσεις στην Ελβετία, τριών συγγενών Ελλήνων πολιτικών, που περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ, ασχολήθηκε την Τετάρτη η κοινοβουλευτική Επιτροπή ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών.

Η Επιτροπή αποφάσισε να παραπέμψει στην τακτική Δικαιοσύνη τον πρώην υπουργό Γιώργο Βουλγαράκη, για την μη καταγραφή στο δικό του «πόθεν έσχες» του έτους 2007, των καταθέσεων της γυναίκας του, Κατερίνας Πελέκη στην Ελβετία, οι οποίες εμφανίζονται στη λίστα Λαγκάρντ.

Η Επιτροπή ασχολήθηκε επίσης με τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάννο Παπαντωνίου και την μη δήλωση στο «πόθεν έσχες» του τών καταθέσεων ύψους 1,3 εκατ. ευρώ της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου στην Ελβετία. Η λήψη της απόφασης, αναβλήθηκε για την επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής στις 17 Ιανουαρίου, λόγω ανεπαρκούς ενημέρωσης ορισμένων μελών της, σε σχέση με το απαντητικό υπόμνημα που έχει αποστείλει ο κ. Παπαντωνίου.

Τέλος, η Επιτροπή ασχολήθηκε με τον γραμματέα της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη και τη σύζυγό του, Γκρατσιέλα Γκρόλο, η οποία έχει κληρονομήσει από την μητέρα της καταθέσεις στην HSBC, που περιλαμβάνονται και αυτές στη λίστα Λαγκάρντ. Με δεδομένο ότι ο κ. Κεφαλογιάννης είχε αναφέρει στο «πόθεν έσχες» του πως η σύζυγός του, ήταν ενδεχομένως κληρονόμος των καταθέσεων αυτών, η Επιτροπή θεώρησε επαρκείς τις εξηγήσεις του και απλώς αποφάσισε να στείλει το υπόμνημα του βουλευτή στον οικονομικό εισαγγελέα προς ενημέρωσή του.

Σημειώνεται ότι η Επιτροπή αποφάσισε ακόμη να ζητήσει αναλυτική ενημέρωση εντός 20ημέρου από τον πρώην υπουργό της ΝΔ, Πέτρο Δούκα, για την μεγάλη μείωση ύψους 1 εκατ. ευρώ, που παρουσιάζουν οι τραπεζικές του καταθέσεις το έτος 2009 σε σχέση με το έτος 2010.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου