ΕΛΛΑΔΑ

Αρνούνται οτιδήποτε επιλήψιμο οι συγγενείς του Γ. Παπακωνσταντίνου

αρνούνται-οτιδήποτε-επιλήψιμο-οι-συγ-53312

Εξηγήσεις με υπομνήματα έδωσαν τα συγγενικά πρόσωπα του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, που είχαν κληθεί από τους οικονομικούς εισαγγελείς για την υπόθεση της αλλοίωσης της λίστας Λαγκάρντ. Και τα τρία πρόσωπα είχαν κληθεί ως ύποπτοι για τη διάπραξη τεσσάρων κακουργημάτων και ενός πλημμελήματος.

Σύμφωνα με τον συνήγορό τους Γιώργο Στεφανάκη, οι τρεις κληθέντες έδωσαν απαντήσεις «για την έλλειψη οποιασδήποτε σχέσης με τη νόθευση της λίστας». «Δεν μας αφορά καθόλου το ζήτημα. Βεβαίως και δικαιολογούνται τα χρήματα. Το "όχι" (σσ. για την εμπλοκή τους στην υπόθεση) είναι "όχι"».

Ο κ. Στεφανάκης πρόσθεσε πως ο λογαριασμός στο όνομα του συζύγου της έτερης εξαδέρφης του υπουργού, Ανδρέα Ροσώνη, άνοιξε επτά ή οκτώ χρόνια πριν το 2005, είχε χρήματα και υπήρχαν κινήσεις και έκλεισε το 2005, οπότε και τα κεφάλαια επαναπατρίσθηκαν.

Η εξαδέρφη του πρώην υπουργού, Ελένη Παπακωνσταντίνου, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι δεν έχει καμία απολύτως σχέση με «το πολιτικό παιχνίδι, που παίζεται γύρω από αυτή την υπόθεση» και ότι ενημερώθηκε για την απαλοιφή των ονομάτων τους από τη λίστα, από τον εξάδερφό της στις 28 Δεκεμβρίου. Τόνισε πως οι καταθέσεις ήταν απολύτως δικαιολογημένες από τα εισοδήματά τους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου