ΕΛΛΑΔΑ

Σαξώνης: Εγώ εντολές εκτελούσα

σαξώνης-εγώ-εντολές-εκτελούσα-53359
Τον γενικό γραμματέα του δήμου Θεσσαλονίκης, Μιχάλη Λεμούσια, περιέγραψε ως "πέτρα του σκανδάλου" της υπεξαίρεσης – μαμούθ στα ταμεία του δήμου, ο βασικός κατηγορούμενος για την υπόθεση, πρώην ταμίας Παναγιώτης Σαξώνης, ο οποίος απολογείται από το πρωί ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. "εγώ απλώς δεχόμουν κι εκτελούσα εντολές", είπε ο κ. Σαξώνης για την υπεξαίρεση, που ανέρχεται σε 51,4 εκατ. ευρώ. Παραδέχθηκε, πάντως, μεγάλο μέρος των πράξεων που του αποδίδονται, λέγοντας ότι «η δική μου ευθύνη είναι μεγάλη, αλλά εδώ που φτάσαμε πρέπει να αναλάβουν κι άλλοι τις ευθύνες τους».
"Στην αρχή ήταν μικρά τα ποσά. Αργότερα η κατάσταση ξέφυγε. Τα νούμερα ήταν αστρονομικά: 2,5 με 3 εκατ. το χρόνο. Έφτασα στο σημείο να παίρνω 300.000 την ημέρα», είπε τονίζοντας ότι η δική του «αμοιβή» ήταν κάθε φορά 10%.
Για τον τέως δήμαρχο Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, σημείωσε, σύμφωνα με όσα του μετέφερε ο Μ. Λεμούσιας, ότι δεν γνώριζε -και ούτε ήθελε να γνωρίζει- για το που πηγαίνουν τα χρήματα. «Τον Παπαγεωργόπουλο δεν τον έβλεπα στο δημαρχιακό μέγαρο. Μπορεί να ήρθε δύο φορές με παρέα στο νυχτερινό μαγαζί που διατηρούσα. Τον χαιρέτισα στην είσοδο και τον έβαλα να καθίσει σε τραπέζι», είπε.
Κατά τη διάρκεια της απολογίας επικράτησε ένταση όταν ο Μ. Λεμούσιας, αντιδρώντας στα όσα έλεγε ο Π. Σαξώνης, τον αποκάλεσε «ψεύτη». «Ψεύδεται ασυστόλως», είπε, για να τον ανακαλέσει στην τάξη ο πρόεδρος του δικαστηρίου, ενώ λίγο αργότερα ο πρώην γραμματέας σηκώθηκε από τη θέση του και κάθισε, προς στιγμήν, στα καθίσματα του ακροατηρίου, λέγοντας χαρακτηριστικά «για να μην κάνω καμιά τρέλα».
ΑΜΠΕ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου