ΕΛΛΑΔΑ

Επέτειος 22 χρόνων από τη δολοφονία Τεμπονέρα

επέτειος-22-χρόνων-από-τη-δολοφονία-τεμπ-54196

Συμπληρώνονται φέτος 22 χρόνια, από τη δολοφονία του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα. Αύριο στις 6 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και πορεία προς το σχολικό συγκρότημα της πλατείας Βουδ, όπου θα κατατεθούν στεφάνια στο μνημείο του δολοφονηθέντος καθηγητή.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Αχαϊας της Δημοκρατικής Αριστεράς, με αφορμή την επέτειο των 22 χρόνων από τη δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα, καλεί τα μέλη και τους φίλους της, στην εκδήλωση που διοργανώνει η ΟΛΜΕ, έξω από το σχολικό συγκρότημα «Νίκου Τεμπονέρα».

Στις εκδηλώσεις μνήμης για το Νίκο Τεμπονέρα, συμμετέχει και το Εργατικό Κέντρο της Πάτρας.

Σε ανακοίνωσή του , μεταξύ άλλων αναφέρει: «Ο Νίκος Τεμπονέρας, θυσιάστηκε αταλάντευτα για τις αξίες που υπηρετούσε ως δάσκαλος, όπου το τίμημα γι΄ αυτή τη στάση ζωής, δυστυχώς ήταν ο θάνατος. Ο Τεμπονέρας, είναι ένα σύνθημα παρακαταθήκη, διαχρονικό, ενάντια στη βία και τη βαρβαρότητα.

Τώρα, μέσα σε αυτή τη δίνη, που βιώνει ολόκληρη η χώρα, πρέπει να παραδειγματιστούμε από το σθένος του Νίκου Τεμπονέρα, της διατήρησης των αξιών για μια καλύτερη παιδεία σε μια καλύτερη κοινωνία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο της Πάτρας.

Ανακοίνωση για την επέτειο της δολοφονίας του Νίκου Τεμπονέρα, εξέδωσε και το Εργατικό Αντιϊμπεριλιαστικό Μέτωπο, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων: «Νίκο Τεμπονέρα, αντέχεις και η μνήμη σου μας ορίζει, να αντέχουμε και να παλεύουμε μαζί σου. Σήμερα οι εργασιακές σχέσεις, το δικαίωμα στην εργασία, στην παιδεία και στην υγεία, υποκλίνεται και προσαρμόζεται σε τριτοκοσμικά επίπεδα.

Η ελπίδα της κοινωνίας, θα έλθει από αυτούς που έχουν χάσει κάθε ελπίδα».

Πηγή:ert

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου