ΕΛΛΑΔΑ

ΕΣΡ καλεί MEGA μετά την καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ

εσρ-καλεί-mega-μετά-την-καταγγελία-του-συρ-54482
Εξηγήσεις από τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA ζητάει με επιστολή του το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης έπειτα από την καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ για παραβίαση της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας εκ μέρους του τηλεοπτικού σταθμού.
Συγκεκριμένα το κανάλι καλείται εντός δυο ημερών να δώσει εξηγήσεις για την άρνηση του να διαβαστεί ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ που αναφερόταν στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, τις ευθύνες του κ. Βενιζέλου και τον τρόπο σχολιασμού της από τον συγκεκριμένο σταθμό.
Η σημερινή είναι μία ακόμα εξέλιξη στον πόλεμο που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες μεταξύ MEGA και ΣΥΡΙΖΑ.
Χθες το MEGAπαρουσίασε ρεπορτάζ, όπου καταγράφηκε η σχετική με την κόντρα θέση του σταθμού η οποία συνοψίζεται στο: «Οι δημοσιογράφοι του MEGA δεν εκφοβίζονται». Μετά την προβολή του ρεπορτάζ στο θέμα αναφέρθηκε και ο Γιάννης Πρετεντέρης, ο οποίος είπε ότι πουθενά στον πολιτισμένο κόσμο ένα κόμμα δεν ζητά να παρεμβαίνει στα σχόλια των δημοσιογράφων.
Αμέσως μετά η απάντηση ήρθε μέσω Twitter. Συγκεκριμένα, ο Δ. Παπαδημούλης απάντησε στο ρεπορτάζ του MEGA λέγοντας ότι «η επίθεση της ιδιοκτησίας του Μέγκα κατά του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει ότι φοβίζει τους "ολιγάρχες". Η επίθεση όχι μόνο δεν μας πτοεί, αλλά μας δυναμώνει».
Μάλιστα, νωρίτερα το απόγευμα της Δευτέρας, στο κείμενο του ΣΥΡΙΖΑ για την προανακριτική, υπήρχε ειδική αναφορά σε μεγολακαναλάρχες και μεγολακατασκευαστές που παραβιάζουν την συνταγματική νομιμότητα.
Ειδικότερα το κείμενο αναφέρει: «Η υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ δεν αποτελεί «μεμονωμένο περιστατικό». Αντίθετα, πρόκειται για μια από τις στιγμές κατά τις οποίες οι αμαρτωλές σχέσεις και οι συναλλαγές κάτω από το τραπέζι μεταξύ εγχώρια κεφαλαιοκρατίας και πολιτικής ελίτ της εξουσίας έρχονται στην επιφάνεια. Βεβαίως κανείς δεν δικαιούται να δηλώνει έκπληκτος. Οι σχέσεις και οι συναλλαγές αυτές δεν είναι καινούριες αλλά αντίθετα δομούν το ελληνικό σύστημα εξουσίας της μεταπολίτευσης σε κάθε του πτυχή: Μεγαλοκαναλάρχες και πτωχευμένοι μεγιστάνες των ΜΜΕ, εφοπλιστές, βιομήχανοι, έμποροι όπλων, μεγαλοκατασκευαστές προμηθευτές του Δημοσίου, πάσης φύσεως μικροί ή μεγάλοι καπιταλιστές είναι ταυτόχρονα προστάτες και προστατευόμενοι ενός πολιτικού συστήματος έτοιμου και ικανού για όλα, πρόθυμου να κάνει τα πάντα για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά τους (που είναι και δικά του, αλλά συγκρούονται με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού) και να εγγυηθεί την επιβίωση τους στον διεθνή κεφαλαιακό ανταγωνισμό. Αυτό έκανε το πολιτικό σύστημα με την λυσσαλέα υποστήριξη της μνημονιακής πολιτικής, αυτό έκανε και με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Στην πρώτη περίπτωση παραβιάζοντας ευθέως και εξακολουθητικά τη συνταγματική νομιμότητα και όχι μόνο, στη δεύτερη περίπτωση παραβιάζοντας εξόφθαλμα τον ίδιο τον ποινικό νόμο».

Επίσης χθες ο εκπρόσωπος του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης απέστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο του ΕΣΡ κ. Λασκαρίδη με την οποία του ζητάει να παρέμβει επειδή το MEGA δεν διάβασε ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

protothema.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου