Ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών στον Ανδρέα Κουρή

Τελευταία ενημέρωση: 2013-01-04, 23:47:18
Ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών στον Ανδρέα Κουρή


 Ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, με τριετή αναστολή, και χρηματικό πρόστιμο 11.000 ευρώ επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο στον Ανδρέα Κουρή για την κατηγορία της μης καταβολής ασφαλιστικών εισφορών.

Ο Ανδρέας Κουρής συνελήφθη χθες από αστυνομικούς της Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος για χρέη περίπου 9 εκατ. ευρώ του τηλεοπτικού σταθμού ALTER από μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών.

Στην απολογία του ο επιχειρηματίας αρνήθηκε την κατηγορία και τόνισε ότι δεν έχει ποινική ευθύνη για τις οφειλές του σταθμού καθώς ήταν αντιπρόεδρος αλλά όχι εκτελεστικό μέλος της διοίκησης.

Αντίθετη κρίση για τον κατηγορούμενο εξέφρασε στην αγόρευση του ο Εισαγγελέας Έδρας, ο οποίος ζήτησε την ενοχή του Ανδρέα Γ. Κουρή επισημαίνοντας ότι δεν νοείται αντιπρόεδρος εταιρείας χωρίς εκτελεστικές αρμοδιότητες.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του Ανδρέα Κουρή τόνισαν στις αγορεύσεις τους ότι δεν προκύπτει δόλος εκ μέρους του, δηλαδή γνώση του για την οφειλή και κακόβουλη μη απόδοση της, επικαλέστηκαν το σχετικό ΦΕΚ για την ίδρυση της εταιρίας σύμφωνα με το οποίο δεν έχει εκτελεστικές αρμοδιότητες ο αντιπρόεδρος της και τόνισαν ότι δεν έχει υπάρξει ποτέ καταδίκη αντιπροέδρου εταιρείας για μη καταβολή εισφορών.

Το δικαστήριο αρνήθηκε να αναγνωρίσει το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου που αιτήθηκε η υπεράσπιση του κατηγορουμένου και ζήτησε να γίνει δεκτό ο Εισαγγελέας

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
9
=