ΕΛΛΑΔΑ

Δένδιας: H αστυνομία δεν είναι ο Ηλίας του 16ου

δένδιας-h-αστυνομία-δεν-είναι-ο-ηλίας-τ-56844
«H αστυνομία δεν είναι ο Ηλίας του 16ου» τόνισε ο υπουργός, Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, στη σημερινή συνάντηση που είχε με τους διαπιστευμένους συντάκτες.
Εώς το τέλος του Φεβρουαρίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας τόνισε ο υπουργός και ανέφερε ότι η φιλοσοφία είναι η «νέα ΕΛ.ΑΣ» να δομηθεί στο τρίπτυχο Τάξη, Ασφάλεια και Μεταναστευτικό.
Όπως είπε ο Νίκος Δένδιας, στις αλλαγές που θα υπάρξουν είναι και ο διοικητικός διαχωρισμός του υπουργείου από την ΕΛ.ΑΣ και το Πυροσβεστικό Σώμα, ώστε ο εκάστοτε υπουργός να μην παρεμβαίνει στις υπηρεσιακές δράσεις. «Να πάψει να είναι αστυνόμος και πυροσβέστης» τόνισε ο υπουργός,ο οποίος ανέφερε ότι η ΕΛ.ΑΣ είναι διαρθρωμένη σε δομές του 1960.
Έκτος από την αναδιάρθρωση, ο υπουργός μίλησε αρκετά για το μεταναστευτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας, τονίζοντας ότι η αστυνομία κλήθηκε να αντιμετωπίσει ένα ζήτημα χωρίς να διαθέτει τα μέσα και με λιγότερα χρήματα. Μάλιστα, σχολίασε ότι η Ευρώπη πρέπει να καταλάβει ότι το πρόβλημα είναι Ευρωπαϊκό και όχι ελληνικό και ότι θα τεθεί νέο σχέδιο αντιμετώπισης της μετανάστευσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση και θα ζητηθεί οικονομική ενίσχυση.
Τέλος ο υπουργός μίλησε και για την Χρυσή Αυγή λέγοντας: «Τα κόλπα τα Χρυσής Αυγής για εμάς δεν είναι ανεκτά. Αν ο οποιαδήποτε θεωρεί ότι η εκλογή του και η ανεκτικότητα από μέρος της κοινωνίας του δίνει το δικαίωμα να κάνει ψευτοτσαμπουκαδες. Είναι γελασμένοι».

enikos.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου