Πρωταγωνιστής και σε σκάνδαλο το 2004 ο υπεύθυνος της υπεξαίρεσης στον ΕΟΤ

Τελευταία ενημέρωση: 2013-01-04, 13:00:37
Πρωταγωνιστής και σε σκάνδαλο το 2004 ο υπεύθυνος της υπεξαίρεσης στον ΕΟΤ
Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη δράση του πρωταγωνιστή του σκανδάλου του ΕΟΤ, του 39χρονου Κώστα Βασιλάκου, αφού εκτός από την υπεξαίρεση των 147.000 ευρώ φαίνεται πως είχε εμπλοκή και προσπάθησε να κατευθύνει διαγωνισμό για την προμήθεια των στολών επισήμων, κριτών και αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004.

Σύμφωνα με πληροφορίες από tovima.gr ο 39χρονος που είναι προφυλακισμένος για το σκάνδαλο στον ΕΟΤ, είχε υποχρεωθεί σε παραίτηση και από την «Αθήνα 2004» γιατί φέρεται να προχωρούσε σε παράτυπες συνεννοήσεις για τις προμήθειες των στολών των Αγώνων ύψους περίπου 2,2 εκ ευρώ.

Ο κ. Βασιλάκος είχε προσληφθεί και εργαζόταν στο αρμόδιο γραφείο για την προμήθεια των στολών των Ολυμπιακών Αγώνων τον Ιανουάριο του 2002. Εκείνη τη χρονική περίοδο είχε προκηρυχθεί ένας μειοδοτικός διαγωνισμός για την προμήθεια στολών όπου συμμετείχαν συνολικά επτά εταιρείες οι οποίες θα υλοποιούσαν την πρόταση μιας σχεδιάστριας μόδας από την Γαλλία.

Ο ίδιος φέρεται πως έδινε διαβεβαιώσεις πως θα κατηύθυνε αυτός τον διαγωνισμό όπου ήθελε και μάλιστα προσπάθησε να προβάλει βέτο ώστε στον διαγωνισμό να μην μετρήσει μόνο η οικονομική προσφορά αλλά κατά 75%, προκειμένου να βρει τρόπο ώστε να διευκολύνει συγκεκριμένα άτομα και εταιρείες. Αυτό όμως φαίνεται πως έγινε αντιληπτό από τους προϊσταμένους, οι οποίοι αφού μπλόκαραν τη διαδικασία στη συνέχεια τον υποχρέωσαν σε παραίτηση.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
6
=