ΕΛΛΑΔΑ

Θρίλερ με το αυτοκίνητο των βιαστών της Πάτρας

θρίλερ-με-το-αυτοκίνητο-των-βιαστών-τη-57457

Είναι σεσημασμένοι και φέρεται να εμπλέκονται σε σωρεία ληστειών σε Φθιώτιδα, Κορινθία, Αχαΐα και άλλες περιοχές. Σε πολλές περιπτώσεις έχουν βιάσει τα θύματά τους, ενώ δεν δίστασαν να εκτελέσουν εν ψυχρώ τον άτυχο πρατηριούχο Γιάννη Τσιμίδα 45 ετών, την Κυριακή το απόγευμα στο Ν. Μοναστήρι Φθιώτιδας, ενώ την Παρασκευή είχαν προχωρήσει σε δύο ληστές μετά βιασμών σε Αλισσό και Σελλά Πατρών. Παράλληλα, φέρονται να έχουν «χτυπήσει» σε Τσουκαλαίικα και Κουρλαμπά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για δύο αλλοδαπούς, έναν υπήκοο Βουλγαρίας κι έναν Αλβανίας. Ο πρώτος είναι κοντός μελαχρινός κι εύσωμος, ενώ ο δεύτερος ψηλός και ξανθός, ηλικίας 30 και 27 ετών αντίστοιχα. Ο ένας μάλιστα φέρεται να είναι παντρεμένος με παιδιά και να διαμένει τα τελευταία χρόνια στην Λαμία, όπου ζουν και οι γονείς του.

Το μαύρο Seat Leon της φωτογραφίας άρθρου, οι ληστές το πήραν την περασμένη Παρασκευή από το 50χρονο ζευγάρι το οποίο λήστεψαν στα Σελλά Πατρών. Πιο συγκεκριμένα, βρήκαν το ζευγάρι στο χωριό Σελλά μέσα στο αυτοκίνητό του. Με την απειλή όπλων έδεσαν τον άνδρα, τον έβαλαν στο πορτ μπαγκάζ και οδήγησαν το αυτοκίνητο με τη γυναίκα σε ερημική τοποθεσία στα Αργυρά, όπου τη βίασαν και ξυλοκόπησαν τον άνδρα τον οποίο ξεγύμνωσαν. Στη συνέχεια, τους παράτησαν δεμένους και διέφυγαν με το μαύρο Seat Leon.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν το αυτοκίνητο τα ξημερώματα της Δευτέρας, μετά την δολοφονία του 45χρονου στο Νέο Μοναστήρι Φθιώτιδας, στην οδό Χαιρώνειας στη Λαμία. Είναι στενάκι κάθετο στην οδό Αθηνών, πριν το «Σούρτα Φέρτα». Το αυτοκίνητο ήταν παρκαρισμένο απέναντι από την είσοδο του σούπερ μάρκετ «Βερόπουλος», που έκλεισε πρόσφατα.

Μέσα στο αυτοκίνητο ήταν το κινητό της γυναίκας. Το είχαν παρκάρει και το είχαν κλειδώσει κανονικά και γι αυτό οι αστυνομικοί της Φθιώτιδας, που το είχαν θέσει όλες αυτές τις ημέρες σε διακριτική παρακολούθηση, ήλπιζαν ότι οι κακοποιοί μπορεί και να γυρίσουν να το πάρουν.

Στη Λαμία βρέθηκε και κλιμάκιο της Ασφάλειας από την Πάτρα, που ερευνά την υπόθεση. Οι πληροφορίες θέλουν τους αστυνομικούς της Πάτρας να μην έχουν και την καλύτερη συνεργασία με τους συναδέλφους τους, στη Λαμία και να αποχωρούν. Την ίδια ώρα υπάρχουν διαρροές στο διαδίκτυο και σε εφημερίδες φωτογραφιών των υπόπτων που αναζητούνται και πληροφορίες για το αυτοκίνητο που εντοπίστηκε στη Λαμία.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, αξιωματικοί που ερευνούν την υπόθεση, έκαναν λόγο για μεγάλο ατόπημα, ενώ δεν έλειψαν και τα «καρφιά» για κόντρα αστεριών, που έχουν σχέση με τις επερχόμενες κρίσεις της ΕΛ.ΑΣ. τον Μάρτιο.

Μη έχοντας πλέον νόημα η συνέχιση της παρακολούθησης του μαύρου Leon, το αυτοκίνητο μεταφέρθηκε στη σήμανση για να γίνει φύλλο και φτερό, μήπως βρεθούν στοιχεία και ευρήματα που θα βοηθήσουν στις έρευνες.

Ταυτόχρονα, ένα άλλο αυτοκίνητο που οι ληστές πήραν από θύμα τους στην Πελοπόννησο, εντοπίστηκε στα Γιάννενα. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα μπλε Subaru Forester, με το οποίο πρέπει να κινούνταν και στη Φθιώτιδα. Οι ληστές γνωρίζοντας ότι τους ψάχνουν και ότι έχουν στηθεί παντού μπλόκα, ειδικά μετά το δολοφονικό χτύπημα στο Ν. Μοναστήρι, δεν αποκλείεται να προσπάθησαν να περάσουν στην Αλβανία.

Σε ποιες περιπτώσεις φέρεται ότι εμπλέκονται

Το αδίστακτο «δίδυμο» εμπλέκεται σε σωρεία ληστειών σε Φθιώτιδα, Κορινθία, Αχαΐα, ίσως και σε άλλες περιοχές.

Οι δυο καταζητούμενοι έχουν ταυτοποιηθεί ως δράστες των ληστειών που έγιναν σε σπίτια στις περιοχές Τσουκαλαίικα Αχαΐας στις 27 Δεκεμβρίου, Καμενίτσα Αλισσού στις 22 Δεκεμβρίου και Κουρλαμπά στις 24 Δεκεμβρίου.

Την περασμένη Παρασκευή στον Αλισσό, οι κακοποιοί έδεσαν χειροπόδαρα τους γονείς και το φίλο μιας 22χρονης κοπέλας και την οδήγησαν σε άλλο όροφο του σπιτιού, όπου επιχείρησαν να την βιάσουν και όταν εκείνη αντιστάθηκε την υποχρέωσαν σε στοματικό έρωτα.

Φεύγοντας από εκεί, κατευθύνθηκαν προς τα Σελλά, όπου βρήκαν ζευγάρι 50χρονων μέσα στο αυτοκίνητό του. Με την απειλή όπλων έδεσαν τον άνδρα, τον έβαλαν στο πορτ μπαγκάζ και οδήγησαν το αυτοκίνητο με τη γυναίκα σε ερημική τοποθεσία στα Αργυρά, όπου τη βίασαν και ξυλοκόπησαν τον άνδρα τον οποίο ξεγύμνωσαν! Στη συνέχεια, τους παράτησαν δεμένους και διέφυγαν με το αυτοκίνητό τους, το Seat Leon που εντοπίστηκε στη Λαμία.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι πιθανότατα οι δυο δράστες έκλεψαν άλλο όχημα και με αυτό πήγαν στο βενζινάδικο όπου «γάζωσαν» με Καλάσνικοφ τον άτυχο υπάλληλο. Όλα δείχνουν ότι οι ληστές πήραν τα χρήματα από το ταμείο και όταν πήγαν να πάρουν και αυτά που είχε πάνω ο 45χρονος, εκείνος έκανε το μοιραίο λάθος να αντισταθεί.

Τέλος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι ίδιοι κακοποιοί, μαζί με συνεργό, είναι αυτοί που έκαναν το διπλό «χτύπημα» στη Φθιώτιδα, το βράδυ της Κυριακής 23 Δεκεμβρίου. Αρχικά λήστεψαν ζευγάρι στο σπίτι τους στην Αρκίτσα και στη συνέχεια λήστεψαν το πρατήριο στο 16ο χλμ Λαμίας-Δομοκού.

Zougla.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου