ΕΛΛΑΔΑ

“Βαποράκια” επωνύμων στη λίστα

βαποράκια-επωνύμων-στη-λίστα-57807
Από την πρώτη μελέτη των στελεχών του ΣΔΟΕ στη λίστα Λαγκάρντ έχουν ήδη εντοπιστεί και έχουν τεθεί στο στόχαστρο δύο καταθέτες οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΔΟΕ και ενημέρωση από άλλα ευρωπαϊκά κράτη, θεωρούνται διακινητές μαύρου χρήματος μέσω επενδύσεων, κυρίως σε ανώνυμα αμοιβαία και νομιμοποίηση του μέσω τελικής κατάθεσης σε συγκεκριμένη τράπεζα, όπου και οι δύο διατηρούσαν λογαριασμό.
Και οι δύο, όπως σχολιάζουν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών και γνώστες των παράνομων αυτών δραστηριοτήτων, χαρακτηρίζονται μεγαλοβαποράκια διαφόρων επωνύμων, για τους οποίους δεν υπάρχουν μέχρι σήμερα συγκεκριμένα αποδεικτικά στοιχεία για νομιμοποίηση μαύρου και παράνομου χρήματος.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ένας θεωρείται ότι ξεπλένει τα "μαύρα" χρήματα επώνυμων και ανώνυμων πελατών, όχι μόνο μέσω ανώνυμων αμοιβαίων κεφαλαίων, αλλά και μέσω του χρηματιστηρίου και ο άλλος είναι γνωστός στα μεγάλα επιχειρηματικά, οικονομικά και πολιτικά τζάκια με πολλές και ισχυρές διασυνδέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Η παρουσία τους στη λίστα Λαγκάρντ δίνει την ευκαιρία στο ΣΔΟΕ να ξεκαθαρίσει αρκετά πράγματα γύρω από τις δραστηριότητές τους. Οι πληροφορίες λένε ότι είναι πιθανό ο ένας να σχετίζεται και με μεγάλη κατάθεση που υπάρχει στην ίδια λίστα.
Στο μεταξύ, λέγεται ότι η γραμματέας, στο όνομα της οποίας υπάρχουν κατατεθειμένα στην Ελβετία τα 500 εκατ. δολάρια, δεν είχε ποτέ πάει στην Ελβετία, γεγονός που δείχνει ότι κάποιοι άλλοι είχαν ανοίξει στο όνομά της το λογαριασμό.
Οι πληροφορίες λένε ότι πριν από λίγο καιρό πήγε εκεί και μάλιστα την κρύβουν σε ένα χωριό της Ελβετίας. Πιθανότατα για να κάνει αναλήψεις…
Το Ποντίκι

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου