ΕΛΛΑΔΑ

Στουρναρας: Οι άνθρωποι δεν θα ευημερήσουν αν δεν ευημερήσουν οι αριθμοί

στουρναρας-οι-άνθρωποι-δεν-θα-ευημερή-58705

Το 2013 έχει τις προϋποθέσεις να πάει καλύτερα, υποστηρίζει ο υπουργούς Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρας, ο οποίος, ωστόσο, προειδοποιεί ότι θα είναι μια δύσκολη χρονιά.
Σε συνέντευξή του στον Alpha 989, ο Γ. Στουρνάρας είπε ότι το ’13 «θα αποδειχθεί αν μπορούμε να ξεφύγουμε από την πορεία προς το γκρεμό» τονίζοντας παράλληλα ότι «οι άνθρωποι δεν θα ευημερήσουν εάν δεν ευημερήσουν οι αριθμοί».
«Αυτός είναι ένας λαϊκισμός που ακούω συχνά», σχολίασε ο υπουργός Οικονομικών.
Όσον αφορά στην εμπλοκή του Γιώργου Παπακωσνταντίνου στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, δήλωσε αιφνιδιασμένος αν και τόνισε πως «πάντα υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας».
«Ας περιμένουμε τη Δικαιοσύνη να αποφανθεί, ας μην προτρέχουμε» είπε ο κ. Στουρνάρας, ενώ ξεκαθάρισε ότι θα γίνουν έλεγχοι και στη λίστα Λαγκάρντ.
Σύμφωνα με του υπουργό Οικονομικών, προέχουν οι έλεγχοι για τις 54.000 ευρώ που έχουν βγάλει κεφάλαια στο εξωτερικό.
«Θα κληθούν αυτοί που τα έβγαλαν έξω τα χρήματα να τα δικαιολογήσουν, αλλιώς θα πληρώσουν» υπογράμμισε.
Μάλιστα, σχετικά με τα πυρά του ΣΥΡΙΖΑ για τη λίστα Λαγκάρντ, σχολίασε πως «εγώ έφερα τη λίστα την αυθεντική. Αν θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να με βάλει στο "κάδρο"».
Για την εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2012 εκτίμησε πως «δεν πήγε άσχημα».
«Κάναμε το σημαντικότερο βήμα για τη σωτηρία, έχουμε ήδη καλύψει τα δύο τρία της δημοσιονομικής προσαρμογής, τα επόμενα δύο χρόνια τελειώνουμε», είπε ο υπουργός Οικονομικών.
Τέλος, δήλωσε αισιόδοξος για την επίτευξη των στόχων και το 2013, τονίζοντας πως «πετύχαμε αρκετά, περισσότερα από όσα είχαμε θέσει ως στόχους. Πάει αρκετά καλά ο προϋπολογισμός. Σε επίπεδο Γενικής Κυβέρνησης έχουμε πλεόνασμα. Προς το τέλος του έτους, τρίμηνο με τρίμηνο, θα έχουμε θετικό ρυθμό ανάπτυξης» και πρόσθεσε «διαβλέπω έντονα στοιχεία προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας.
«Η χώρα βρίσκεται στο τέλος μιας επίπονης δημοσιονομικής προσαρμογής» τόνισε.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου