ΕΛΛΑΔΑ

Σκουρλέτης: “Είναι ήδη καμένος ο Παπακωνσταντίνου”

σκουρλέτης-είναι-ήδη-καμένος-ο-παπακ-59193
Στην ταχεία σύσταση της προανακριτικής προχωρούν τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης. Η σχετική πρόταση αναμένεται να συζητηθεί έως τις 18 Ιανουαρίου.
Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεδριάσει το απόγευμα για να διαμορφώσει την τελική του πρόταση την οποία θα καταθέσει τις επόμενες ημέρες.
«Η επιλογή να καεί ο ήδη καμένος Γιώργος Παπακωνσταντίνου είναι μια επιλογή εκτόνωσης» είπε στο ΣΚΑΪ 100,3 ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, σχολιάζοντας την κατάθεση πρότασης των τριών κυβερνητικών εταίρων για σύσταση προανακριτικής επιτροπής της Βουλής που θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού για την αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ. Πρόσθεσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα βάλει στο κάδρο των ευθυνών και τους κυρίους Βενιζέλο-Παπανδρέου, ενώ τόνισε ότι πολιτικές ευθύνες έχει και ο νυν υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.
«Η φοροδιαφυγή δεν πρέπει να περιοριστεί στον κ. Παπακωνσταντίνου αλλά να τεθούν παράμετροι για όσους έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό» τόνισε μέσω του ΣΚΑΪ 100,3 ο βουλευτής της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως είπε δεν υπάρχουν στοιχεία για ποινικές ευθύνες του κ. Βενιζέλου στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, αλλά έχει πολιτικές ευθύνες καθώς δεν περιόρισε την φοροδιαφυγή.
Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα κατατέθηκε στη Βουλή η πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής που θα διερευνήσει τυχόν ευθύνες του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στην υπόθεση αλλοίωσης της λίστας Λαγκάρντ.
Την πρόταση υπογράφουν 71 βουλευτές των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.
Από τη ΝΔ υπογράφουν 36 βουλευτές, από το ΠΑΣΟΚ 22 και από τη ΔΗΜΑΡ 13.
Δεν υπογράφουν από τη ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς, από το ΠΑΣΟΚ οι Βενιζέλος-Παπανδρέου-Κακλαμάνης και από τη ΔΗΜΑΡ οι Κουβέλης-Βουδούρης-Μουτσινάς.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών αρνείται όλες τις κατηγορίες, αντιτείνοντας πως το όλο ζήτημα συνιστά απόπειρα ενοχοποίησής του.

enikos.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου