ΕΛΛΑΔΑ

Με συνολικά κέρδη άνω του 33% αποχαιρετά το ΧΑ το 2012

με-συνολικά-κέρδη-άνω-του-33-αποχαιρετά-59446
Με συνολικά κέρδη άνω του 33% έκλεισε ο Γενικός Δείκτης Τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, αποχαιρετώντας το 2012 με καλύτερη ψυχολογία καθώς απομακρύνθηκε το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη.
Συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης Τιμών σημείωσε στο δωδεκάμηνο κέρδη 33,4%. Οι τράπεζες καταγράφουν από τις αρχές του έτους απώλειες περίπου 11,5%. Η αγορά είχε απολέσει άνω του 53% της αξίας της το 2011, ωστόσο υπολείπεται σημαντικά των 2.200 μονάδων που είχε σημειώσει στα τέλη του 2009.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, το 2013 η κυβέρνηση πρέπει να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την κρίση, πετυχαίνοντας τους δημοσιονομικούς της στόχους, προκειμένου να υπάρξει τόνωση της ανάπτυξης.
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής διαπραγμάτευσης στην Beta Χρηματιστηριακή, Τάκης Ζαμάνης, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, σημείωσε ότι «το χρηματιστήριο κλείνει τη χρονιά σε πολύ καλύτερο σημείο από τα χαμηλά των τελευταίων δεκαετιών που σημείωσε τον περασμένο Ιούνιο όταν είχαμε τον συνδυασμό της πολιτικής κρίσης και του ενδεχόμενου εξόδου της χώρας από το ευρώ».
«Για το 2013 ευχόμαστε να υπάρξει μια ισορροπία μεταξύ της δημοσιονομικής πειθαρχίας και της ανάπτυξης παγκοσμίως. Εγχωρίως περιμένουμε η κυβέρνηση να πετύχει τους στόχους του μνημονίου και να τονώσει την ανάπτυξη», πρόσθεσε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου