ΕΛΛΑΔΑ

Ποια είναι τα ξαδέρφια που «έκαψαν» τον πρώην υπουργό

ποια-είναι-τα-ξαδέρφια-που-έκαψαν-το-59921
Το προφίλ των στενών συγγενών του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, τα ονόματα των οποίων είχαν αφαιρεθεί από την πρωτότυπη λίστα Λαγκάρντ, και η επαγγελματική τους πορεία.
Των Δ. Πανανού & Α. Κανδύλη
Πρόσωπα με μεγάλη επιχειρηματική δραστηριότητα και έντονο κοινωνικό προφίλ είναι οι τρεις στενοί συγγενείς του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου, τα ονόματα των οποίων έχουν αφαιρεθεί από την περιβόητη πρωτότυπη λίστα Λαγκάρντ.
Πρόκειται για τη μία εξαδέλφη του πρώην «τσάρου» της οικονομίας και κόρη του πρώην υπουργού Εξωτερικών επί κυβερνήσεων Ν.Δ., Μιχάλη Παπακωνσταντίνου, Ελένη, και τον σύζυγό της, Συμεών Σικιαρίδη, καθώς και τον Ανδρέα Ρωσσώνη, σύζυγο της άλλης κόρης του αείμνηστου πολιτικού, Μαρίνας Παπακωνσταντίνου.
Ο Συμεών Σικιαρίδης, οικονομολόγος στο επάγγελμα, το όνομα του οποίου εμφανίζεται μαζί με αυτό της συζύγου του Ελένης, ως συνδικαιούχος σε λογαριασμό της HSBC, ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του ως διευθυντικό στέλεχος του ομίλου ΑΓΕΤ Ηρακλής, αρμόδιος επί των οικονομικών και των αναπτυξιακών δραστηριοτήτων και επαφών της εταιρείας στο εξωτερικό, από το 1979 έως το 1991, ενώ από το 1989 υπήρξε μέλος του Δ.Σ. Μετά την αποχώρησή του από την επιχείρηση υπήρξε σύμβουλος των εταιρειών που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την εξαγορά του ομίλου, ενώ έκτοτε συμμετείχε ενεργά στην εμπορία τσιμέντου και άλλων υλικών. Μάλιστα, το 2009 μαζί με τη σύζυγό του Ελένη ίδρυσαν την εταιρεία ΧΑΝΤΕΛ ΕΠΕ, με σκοπό την εμπορία υλικών. Τρίτος εταίρος εμφανίζεται η εταιρεία CETEEL TRADING LTD με έδρα το Νέβις, στις δυτικές Ινδίες. Η εταιρεία το 2010 εμφανίζει κύκλο εργασιών περίπου 213.000 ευρώ, ενώ το 2011 έχει μηδενικό τζίρο.

Παράλληλα, από το 1987 εργάζεται ως σύμβουλος στην υλοποίηση συγχωνεύσεων και εξαγορών εταιρειών, στην αναδιάρθρωση επιχειρήσεων αλλά και τη διεύρυνση αυτών σε διάφορες επιχειρηματικές εργασίες. Παρέχει, επίσης, συμβουλευτικές υπηρεσίες για αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου επιχειρήσεων, ακόμη και για ιδιωτικές τοποθετήσεις μέσω της χρηματιστηριακής αγοράς. Μεταξύ άλλων, υπήρξε ιδρυτικός μέτοχος της InterProject Investment Consultants SA το 1992.

enikos.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου