ΕΛΛΑΔΑ

Αποζημίωση 44.000 ευρώ σε γονείς ανήλικου θύματος αποπλάνησης

αποζημίωση-44-000-ευρώ-σε-γονείς-ανήλικου-θ-83731

Το ποσό των 44.000 ευρώ θα καταβάλουν ως αποζημίωση ιδιοκτήτες παιδότοπου εκτός Αθηνών, με αφορμή καταγγελίες ότι ένας υπάλληλος φέρεται να ασέλγησε πάνω στο 9χρονο αγοράκι οικογένειας. Ο Άρειος Πάγος επικύρωσε την απόφαση του Εφετείου που έκρινε πως ήταν χρέος των ιδιοκτητών να ελέγξουν την ποιότητα του παιδοψυχαγωγού που προσέλαβαν. Ως εκ τούτου πρέπει να καταβάλλουν αποζημίωση για ηθική βλάβη.

Το ιστορικό

Το περιστατικό σημειώθηκε τον Ιούνιο του 2003 σε παιδότοπο εκτός Αθηνών όπου οι γονείς είχαν πάει το 9χρονο παιδί τους να παίξει σε ένα πάρτι φίλου του. Οι γονείς κάθισαν σε χώρο που δεν είχαν οπτική επαφή με το 9χρονο αγγελούδι.

Ο 9χρονος πριν τελειώσει το πάρτι παραπονιόταν ότι πονούσαν τα γεννητικά του όργανα. Είπε μάλιστα στους γονείς του ότι κατά τη διάρκεια του πάρτι ο παιδοψυχαγωγός είχε βάλει κατʼ επανάληψη το χέρι του μέσα στο παντελονάκι του και χάιδευε τα γεννητικά του όργανα. Στην εξέταση από γιατρό διαπιστώθηκε πως είχε προκληθεί «αναστροφή της πόσθης του πέους» του ανηλίκου και προέβη στην ανάταξή της.

Οι γονείς πήγαν στο τοπικό Τμήμα Ασφαλείας και κατήγγειλαν το γεγονός. Εν συνεχεία υπέβαλαν μήνυση και τελικά ο παιδοψυχαγωγός καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για αποπλάνηση παιδιού.

Οι γονείς στράφηκαν και κατά των επιχειρηματιών και δικαιώθηκαν αφού οι δικαστές έκριναν ότι ευθύνονται για πλημμελή έλεγχο κατά την πρόσληψή του αφού «εάν ο παιδοψυχαγωγός είχε άλλη επαγγελματική απασχόληση θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να επιτύχει τον νοσηρό σκοπό του».

Έτσι , σύμφωνα με τους δικαστές, υπάρχει «αντικειμενική ευθύνη των δύο συνιδιοκτητών του παιδότοπου για την αποκατάσταση της ζημιάς» που προκάλεσε ο υπάλληλος τους παιδοψυχαγωγός.

Zougla.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου