ΕΛΛΑΔΑ

Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών στην Πάτμο, τη Σάμο και την Πάτρα

συλλήψεις-παράνομων-αλλοδαπών-στην-π-84758

Εντοπίστηκαν, πρωινές ώρες χθες, στη βραχονησίδα ΚΑΤΣΑΓΑΝΙ από στελέχη του Λιμενικού Φυλακίου Αγαθονησίου και περιπολικού σκάφους της FRONTEX τριάντα έξι αλλοδαποί (24 άνδρες, 6 γυναίκες και 6 ανήλικοι), στερούμενοι νομιμοποιητικών εγγράφων, οι οποίοι κατά δήλωσή τους είχαν ξεκινήσει από τις τουρκικές ακτές με φουσκωτή μηχανοκίνητη λέμβο.

Η λέμβος καταστράφηκε από τους αλλοδαπούς, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο Αγαθονήσι και συνελήφθησαν από στελέχη του Λιμενικού Φυλακίου.

Επίσης, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στο Αγαθονήσι, απογευματινές ώρες χθες, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής είκοσι δύο (22) αλλοδαποί (17 άνδρες, 2 γυναίκες και 3 ανήλικοι), στερούμενοι νομιμοποιητικών εγγράφων, οι οποίοι κατά δήλωσή τους είχαν ξεκινήσει από τις τουρκικές ακτές με πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με την οποία ο κυβερνήτης της απέπλευσε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Προανακρίσεις διενεργούνται από το Υπολιμεναρχείο Πάτμου.

Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες χθες, στη χερσαία ζώνη του λιμένα Σάμου από στελέχη της Λιμενικής Αρχής τριάντα δύο (32) αλλοδαποί (19 άνδρες, 9 γυναίκες και 4 ανήλικοι), στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων, οι οποίοι κατά δήλωσή τους είχαν ξεκινήσει από τις τουρκικές ακτές με πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με την οποία ο κυβερνήτης της επέστρεψε στις απέναντι ακτές μετά την αποβίβασή τους στη βραχονησίδα ΚΑΣΟΝΗΣΙ.

Οι αλλοδαποί πρόκειται να μεταφερθούν στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου για ιατρικές εξετάσεις.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.

Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες χθες, στο νότιο λιμένα Πατρών από άνδρες της Υπ/νσης Ασφαλείας Πατρών / Τμ. Αλλοδαπών δύο (02) αλλοδαποί (άνδρας – γυναίκα), οι οποίοι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία κατασχέθηκαν τα πλαστά έγγραφα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου