Πέθανε ο πρώην υπουργός της ΝΔ, Θ.Αναγνωστόπουλος

Τελευταία ενημέρωση: 2012-11-27, 02:11:06
Πέθανε ο πρώην υπουργός της ΝΔ, Θ.Αναγνωστόπουλος


Απεβίωσε σήμερα ο πρώην υπουργός και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Θεόδωρος Αναγνωστόπουλος. Η κηδεία του θα γίνει την Τετάρτη στις 3μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων του Α’ Κοιμητηρίου Αθηνών.

 

«Ενας ευπατρίδης της πολιτικής μας ζωής, ο πρώην υπουργός και βουλευτής Καρδίτσας της ΝΔ, ο Θόδωρος Αναγνωστόπουλος, έφυγε, σήμερα, από τη ζωή» δήλωσε για τον θάνατο του πρώην υπουργού ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. «Η προσφορά του στη Χώρα και τη Νέα Δημοκρατία θα κρατά αιώνια τη μνήμη του» πρόσθεσε και εξέφρασε τη βαθύτατη θλίψη του «για τη μεγάλη απώλεια και τα πιο ειλικρινή συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του».

Τη θλίψη του εξέφρασε και ο γραμματέας της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης και έκανε λόγο για άξιο πολιτικό που πορεύτηκε με γνώμονα αρχές, αξίες και ιδανικά. «Η Νέα Δημοκρατία, η Παράταξη που και ο ίδιος υπηρέτησε με ανιδιοτέλεια, θα τιμά για πάντα την προσφορά του στη χώρα και θα κρατά άσβεστη τη μνήμη του. Στην οικογένεια του εκφράζω τα πιο ειλικρινή συλλυπητήριά μου", πρόσθεσε ο κ. Κεφαλογιάννης.

Ο Θεόδωρος Αναγνωστόπουλος γεννήθηκε στις 12/8/1936 στην Καρδίτσα και ήταν γιος του πρώην βουλευτή της ΕΠΕΚ και Ένωσης Κέντρου Γιώργου Αναγνωστόπουλου.

Το 1974, εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Καρδίτσας με το ψηφοδέλτιο της ΕΚ/ΝΔ. Την ίδια χρονιά είχε διατελέσει νομάρχης Καρδίτσας.

Το 1981, έγινε μέλος της Νέας Δημοκρατίας.

Διατέλεσε υπουργός Δημόσιας Τάξης από τις 08/08/1991 μέχρι τις 03/12/1992 και υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών από τις 03/12/1992 μέχρι τις 12/10/1993.

Στις 5 Ιουλίου 1989, εκλέχτηκε Γ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων με 166 ψήφους. Στις 30 Ιουλίου του ιδίου έτους, ορίστηκε μέλος της 12μελούς Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής για την διερεύνηση των υποκλοπών των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων και στις 2 Αυγούστου εξελέγη πρόεδρός της.

Στις 22 Νοεμβρίου 1989, εξελέγη Δ’ αντιπρόεδρος της Βουλής με 269 ψήφους στην ψηφοφορία που ακολούθησε μετά τη συμφωνία των τριών μεγαλύτερων κομμάτων για κυβέρνηση οικουμενικής στήριξης υπό τον Ξ. Ζολώτα.

Έχει επίσης διατελέσει, το 1989, μέλος της Διαρκούς 15μελούς Επιτροπής, η οποία σύμφωνα με το νέο κανονισμό της Βουλής που ψήφισε η κυβέρνηση Τζαννετάκη, ανέλαβε να κρίνει και να εισηγείται την καταλληλότητα των διοικητών και των ανώτερων στελεχών των (ΔΕΚΟ) που διορίζονται από την εκάστοτε κυβέρνηση.

Στις 8 Δεκεμβρίου 1989, στις εκλογές που διεξήγαγε η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, εξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Στις 23 Απριλίου 1990, εξελέγη Β’ αντιπρόεδρος της Βουλής που προέκυψε από τις εκλογές της 8ης Απριλίου με 175 ψήφους, ενώ καταμετρήθηκαν και 119 λευκά ψηφοδέλτια και τρία άκυρα.

Στις 11 Νοεμβρίου 1993, εξελέγη πρόεδρος της Ομάδας Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (ΟΚΕ) της ΝΔ για θέματα σχετικά με τις Μεταφορές, ενώ ορίστηκε και τρίτος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος.

Στις 24 Απριλίου 1994, στο 3ο Συνέδριο της Nέας Δημοκρατίας, επανεξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Στις 24 Νοεμβρίου 1994, εξελέγη εκ νέου πρόεδρος της Ομάδας Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (ΟΚΕ) της ΝΔ για θέματα σχετικά με τις μεταφορές και τις επικοινωνίες και επανεξελέγη το Νοέμβριο του 1995.

Τον Απρίλιο του 1997, με απόφαση του προέδρου της ΝΔ Κώστα Καραμανλή, τοποθετήθηκε επικεφαλής της Γραμματείας Τοπικής Αυτοδιοίκησης του κόμματος, θέση την οποία διατήρησε μέχρι το Σεπτέμβριο του 1999, ενώ αργότερα διετέλεσε και υπεύθυνος του τομέα Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης του κόμματος.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
3
=