ΕΛΛΑΔΑ

Αντιδράσεις Χρυσής Αυγής για την «Κάρτα του Πολίτη»

αντιδράσεις-χρυσής-αυγής-για-την-κάρ-88268

Όπως διευκρίνισε ο κ. Αθανασίου, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο έχει διαπιστωθεί πως ο παλαιός τύπος ταυτοτήτων και διαβατηρίων, έδινε την δυνατότητα παραχάραξης των ταξιδιωτικών εγγράφων, με αποτέλεσμα την διόγκωση της παράνομης μετανάστευσης και της διευκόλυνσης της εγκληματικότητας.

Πυρά κατά του υπουργείου Εσωτερικών και της κυβέρνησης εξαπέλυσαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής κατά τη διάρκεια της συζήτησης επερώτησής τους στη Βουλή σχετικά με την σχεδιαζόμενη νέα ηλεκτρονική ταυτότητα υπό την επωνυμία «Κάρτα του Πολίτη».

Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, με επικεφαλής τον Μιχαήλ Αρβανίτη -Αβράμη και τον κοινοβουλευτικό τους εκπρόσωπο, Χρήστο Παππά, υποστήριξαν πως προπομπός της ηλεκτρονικής ταυτότητας είναι σήμερα ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης, για να ακολουθήσει η ηλεκτρονική «κάρτα της παγκοσμιοποίησης» που σηματοδοτεί την έλευση της παγκόσμιας διακυβέρνησης στον τόπο μας. Μάλιστα ζήτησαν να υπάρξει εναλλακτικός τρόπος ταυτοποίησης, για όσους αρνηθούν να παραλάβουν την «Κάρτα του Πολίτη».

Απαντώντας, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Χαράλαμπος Αθανασίου, διευκρίνισε πως δεν υπάρχει μέχρι στιγμής συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία για την υιοθέτηση ηλεκτρονικής ταυτότητας, αλλά ο σχεδιασμός δεν προβλέπει κατ’ αρχήν την συμπερίληψη ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων σ’ αυτήν. Σε κάθε περίπτωση, πριν την σύνταξη του νομοσχεδίου, θα υπάρξει περίοδος διαβούλευσης όπου θα εξεταστούν όλες οι σχετικές προτάσεις.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Αθανασίου, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο έχει διαπιστωθεί πως ο παλαιός τύπος ταυτοτήτων και διαβατηρίων, έδινε την δυνατότητα παραχάραξης των ταξιδιωτικών εγγράφων, με αποτέλεσμα την διόγκωση της παράνομης μετανάστευσης και της διευκόλυνσης της εγκληματικότητας.

«Εάν η κάρτα εκδοθεί, θα πρέπει κατά την γνώμη μου να είναι υποχρεωτική και να περιέχει πληροφορίες που θα αφορούν την αστική κατάσταση των πολιτών. Θα πρέπει να περιλαμβάνει μόνον τα αμετάβλητα στοιχεία (κύριο όνομα, επώνυμο, φύλο, ιθαγένεια, ημερομηνία γέννησης) που θα είναι ανάγλυφα επί του σώματος της κάρτας. Δεν θα πρέπει να έχει φορολογικά στοιχεία, ούτε καταναλωτικά δεδομένα, ούτε δακτυλικά αποτυπώματα, δεδομένα υγείας, ή άλλα ευαίσθητα δεδομένα», συμπλήρωσε ο υπουργός.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, εκτίμησε πως η απάντηση του αναπληρωτή υπουργού υπήρξε «διφορούμενη».

«Επιδεικνύετε ευαισθησία για τον κάθε χιλιαστή Ιεχωβά, να κάνει κοινωνική θητεία στο στρατό και όχι στον Έλληνα ορθόδοξο; Ό,τι κάνατε για τους Ιεχωβάδες, κάντε το για τους Έλληνες ορθοδόξους και δώστε εναλλακτική λύση», και πρόσθεσε: «Μητρώο πολιτών θα φτιάξετε. Μητρώο αλλοδαπών θα κάνετε; Ή θα τους πηγαίνουμε στα κέτερινγκ του κυρίου Δένδια;».

Ο Μιχαήλ Αρβανίτης-Αβράμης υποστήριξε πως προπομπός της ηλεκτρονικής ταυτότητας, υπήρξε ο ΑΜΚΑ και σημείωσε ότι «η συνάφεια με την Αποκάλυψη του Ιωάννου είναι ευνόητος και ο συνειρμός αναπόφευκτος, άφευκτος».

«Κανείς από εμάς δεν θα παραλάβει το καταναγκαστικό δημιούργημα και θα εμποδίσουμε την παραλαβή του απ’ όποιον πιστεύει όπως εμείς, στο έθνος και τη θρησκεία» ,ανέφερε ο Π. Ηλιόπουλος, ενώ ο Γιάννης Λαγός πρόσθεσε ότι «η Χρυσή Αυγή δεν θα επιτρέψει να γίνει ο καθένας μας ένα νούμερο, ένας αριθμός».

Ο Ηλίας Κασιδιάρης αναφέρθηκε αποκλειστικά στις αντισυγκεντρώσεις που υπήρξαν στην Κρήτη ενάντια σε εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής, υποστηρίζοντας πως «η Αριστερά είναι σήμερα το παρακράτος» και ότι δεν έγινε άρση ασυλίας για τους «βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έκαναν αντιποίηση αρχής». Στη συνέχεια ο Δημ. Κουκούτσης υποστήριξε πως η Αριστερά είναι «αιχμή του δόρατος της νέας παγκόσμιας τάξης και για αυτό δεν διαμαρτύρεται για τις ηλεκτρονικές ταυτότητες».

Υπέρ της Κάρτας του Πολίτη τάχθηκε ο Κυριάκος Βιρβιδάκης από τη ΝΔ, δεχόμενος τις εξηγήσεις του κ. Αθανασίου, όπως και η Παρασκευή Χριστοφιλοπούλου από το ΠΑΣΟΚ η οποία τόνισε πως η Χρυσή Αυγή μιλά για το φακέλωμα των πολιτών με τις ηλεκτρονικές ταυτότητες, την ίδια ώρα «που στηρίζεται και στηρίζει εκείνους που όντως φακέλωναν και εξόντωναν την περίοδο της Χούντας».

Ενστάσεις για την υποχρεωτική Κάρτα του Πολίτη εξέφρασε ωστόσο η Μαρία Κόλλια -Τσαρουχά (Ανεξάρτητοι Έλληνες) υπενθυμίζοντας πως η κάρτα είχε υιοθετηθεί αρχικώς στη Βρετανία, για να καταργηθεί στη συνέχεια ένεκα νομικών ενστάσεων.

Τα κόμματα της Αριστεράς, δεν συμμετείχαν στη συζήτηση της επερώτησης της Χρυσής Αυγής.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου