ΕΛΛΑΔΑ

Σε διαθεσιμότητα για αποφυλάκιση προφυλακισμένου για τη δολοφονία των ανδρών της ΔΙ.ΑΣ.

σε-διαθεσιμότητα-για-αποφυλάκιση-προ-88423

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Δικαιοσύνης γνωστοποιεί ότι διενεργείται προκαταρκτική εξέταση για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αποφυλακίστηκε ένας εκ των τεσσάρων προφυλακισμένων για τη δολοφονία αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. τον Μάρτιο του 2011 στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη.

Παράλληλα, στην ίδια ανακοίνωση που εκδόθηκε αργά το απόγευμα της Δευτέρας αναφέρεται ότι ήδη δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, μέχρι να ολοκληρωθεί η προκαταρκτική εξέταση.

Παρατίθεται η ανακοίνωση του υπουργείου:

Σε σχέση με όσα αναφέρονται για την αποφυλάκιση κρατουμένου, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοινώνει ότι ήδη διενεργείται από την Εισαγγελέα Εφετών – Επόπτη του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού προκαταρκτική εξέταση για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αποφυλακίσθηκε από σωφρονιστικούς υπαλλήλους του ΚΚ Κορυδαλλού, κρατούμενος που εμπλέκεται σε υπόθεση ανθρωποκτονιών. Η έρευνα διενεργείται για τη διαπίστωση πειθαρχικών και ποινικών ευθυνών.

Μέχρι σήμερα το μεσημέρι ουδεμία ενημέρωση είχε το Υπουργείο Δικαιοσύνης από την Εισαγγελία, τις αρμόδιες αρχές και τη Διεύθυνση του Κ.Κ. Κορυδαλλού για το συμβάν και τη διενεργούμενη προκαταρκτική εξέταση.

Αμέσως μετά την ενημέρωση, τέθηκαν από το Υπουργείο σε διαθεσιμότητα η Διευθύντρια του Καταστήματος Κράτησης και δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι, μέχρι το πέρας της προκαταρκτικής εξέτασης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου