Σε διαθεσιμότητα για αποφυλάκιση προφυλακισμένου για τη δολοφονία των ανδρών της ΔΙ.ΑΣ.

Τελευταία ενημέρωση: 2012-11-26, 20:33:40
Σε διαθεσιμότητα για αποφυλάκιση προφυλακισμένου για τη δολοφονία των ανδρών της ΔΙ.ΑΣ.

 

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Δικαιοσύνης γνωστοποιεί ότι διενεργείται προκαταρκτική εξέταση για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αποφυλακίστηκε ένας εκ των τεσσάρων προφυλακισμένων για τη δολοφονία αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. τον Μάρτιο του 2011 στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη.

Παράλληλα, στην ίδια ανακοίνωση που εκδόθηκε αργά το απόγευμα της Δευτέρας αναφέρεται ότι ήδη δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, μέχρι να ολοκληρωθεί η προκαταρκτική εξέταση.
 
Παρατίθεται η ανακοίνωση του υπουργείου:
 
Σε σχέση με όσα αναφέρονται για την αποφυλάκιση κρατουμένου, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοινώνει ότι ήδη διενεργείται από την Εισαγγελέα Εφετών – Επόπτη του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού προκαταρκτική εξέταση για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αποφυλακίσθηκε από σωφρονιστικούς υπαλλήλους του ΚΚ Κορυδαλλού, κρατούμενος που εμπλέκεται σε υπόθεση ανθρωποκτονιών. Η έρευνα διενεργείται για τη διαπίστωση πειθαρχικών και ποινικών ευθυνών.
 
Μέχρι σήμερα το μεσημέρι ουδεμία ενημέρωση είχε το Υπουργείο Δικαιοσύνης από την Εισαγγελία, τις αρμόδιες αρχές και τη Διεύθυνση του Κ.Κ. Κορυδαλλού για το συμβάν και τη διενεργούμενη προκαταρκτική εξέταση.

Αμέσως μετά την ενημέρωση, τέθηκαν από το Υπουργείο σε διαθεσιμότητα η Διευθύντρια του Καταστήματος Κράτησης και δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι, μέχρι το πέρας της προκαταρκτικής εξέτασης.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
9
=