ΕΛΛΑΔΑ

Αλαλούμ με κατηγορούμενο για τη δολοφονία των ανδρών της ΔΙ.ΑΣ.

αλαλούμ-με-κατηγορούμενο-για-τη-δολοφ-88501

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό ενός εκ των τεσσάρων ατόμων, που είχαν προφυλακιστεί για τη δολοφονία αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. τον Μάρτιο του 2011 στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη.

Για την υπόθεση είχαν σχηματιστεί δυο διαφορετικές δικογραφίες, η μια αφορούσε τη ληστεία που είχε προηγηθεί νωρίτερα στις Αχαρνές και η δεύτερη στη δολοφονία των αστυνομικών.

Για τη ληστεία, η δίκη έγινε στα τέλη Οκτωβρίου και ένας από τους κατηγορούμενους αθωώθηκε για τη συμμετοχή του στη ληστεία. Πρόκειται για υπήκοο Καζακστάν. Ενώ επέστρεψε στις φυλακές Κορυδαλλού τελικά αφέθηκε ελεύθερος, παρόλο που σε βάρος του εκκρεμούσε η κατηγορία της ανθρωποκτονίας.

Πλέον έχει ενεργοποιηθεί ένταλμα σύλληψης. Μέχρι στιγμής το Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν έχει εκδώσει κάποια ανακοίνωση, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπάρχει εμπλοκή σωφρονιστικού υπαλλήλου στην υπόθεση.

Να σημειωθεί ότι δεν είχαν παρέλθει οι 18 μήνες που αποτελούν το ανώτατο όριο της προσωρινής κράτησης και ως εκ τούτου ο κατηγορούμενος έπρεπε να παραμείνει στη φυλακή.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου