ΕΛΛΑΔΑ

Τα δίνουν όλα για μια δόση ενώ η Χρυσή Αυγή αλωνίζει!!

τα-δίνουν-όλα-για-μια-δόση-ενώ-η-χρυσή-α-88770

Την ώρα που η κυβέρνηση και όλα τα πολιτικά κόμματα έχουν ρίξει το βάρος αποκλειστικά στην είσπραξη της δόσης των 44 δισ. ευρώ η Χρυσή Αυγή αλωνίζει ανά την Ελλάδα, και αναδεικνύεται σε νούμερο ένα πρόβλημα για τους δημοκρατικούς θεσμούς της χώρας.

Με δημοσκοπική άνοδο που φέρει το κόμμα της Χρυσής Αυγής στο 13,5%, όπως δείχνει η σημερινή δημοσκόπηση της Pulse RC που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «6 Ημέρες», ο επικεφαλής και τα στελέχη του ακροδεξιού κόμματος δείχνουν να μη θέτουν πλέον κανέναν φραγμό και πολλαπλασιάζουν τις προκλήσεις.

Απαθής η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση δείχνει απαθής απένταντι στο φαινόμενο «Χρυσή Αυγή» και έχει ρίξει όλα τα όπλα της στην εκταμίευση της δόσης κατά τους πέντε μήνες διακυβέρνησης. Τα κόμματα της συγκυβέρνησης αρκούνται σε φραστική καταδίκαση της ακροδεξιάς έκρηξης χωρίς να μπορούν να αντιμετωπίσουν το κακό στη ρίζα ή να περιορίσουν την δημοσκοπική της άνοδο.

Ωστόσο η δημοσκόπηση που παρουσιάζουμε παρακάτω αποκαλύπτει ότι οι Ελληνες δεν φαίνονται ικανοποιημένοι από τη διαπραγματευτική ισχύ της κυβέρνησης και απομακρύνονται από τα παραδοσιακά κόμματα. ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ συγκεντρώνουν μόνο 28,5% του συνολικού ποσοστού, ενώ το 47% απαντά ότι δεν εμπιστεύεται ούτε τον Αντώνη Σαμαρά ούτε τον Αλέξη Τσίπρα για Πρωθυπουργό.

Απογοητευμένη δείχνει η κοινή γνώμη και για τη διαπραγματευτική ισχύ της κυβέρνησης αφού το 65% των Ελλήνων απαντά ότι ο Πρωθυπουργός δεν διαπραγματεύτηκε με τους δανειστές μας για σωστή λύση στο πρόβλημα χρέους της χώρας.

Η Χρυσή Αυγή εγκανιάζει γραφεία

Το σαββατοκύριακο που πέρασε τόσο ο Νίκος Μιχαλολιάκος όσο και ο Ηλίας Κασιδιάρης πρωταγωνίστησαν σε ύβρεις και επεισόδια εγκαινιάζοντας νέα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Κρήτη και στη Λάρισα. Είχαν προηγηθεί παρόμοια επεισόδια κατά τα εγκαίνια νέων γραφείων στο Αγρίνιο και στην Αττική και όλα δείχνουν ότι η Χρυσή Αυγή γνωρίζει ημέρες …δόξας αφού επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην ελληνική επαρχία ενώ κάνει επίδειξη οικονομικής ευμάρειας σε περίοδο οικονομικής κρίσης!

Στην Κρήτη κατά τη διάρκεια εγκαινίων νέων γραφείων της Χρυσής Αυγής, τα αίματα άναψαν όταν στο σημείο συγκεντρώθηκαν διαδηλωτές και φώναζαν συνθήματα κατά της Χρυσής Αυγής. Ο Ηλίας Κασιδιάρης είπε στους αστυνομικούς να ανοίξουν τον κλοιό και να τον αφήσουν να απωθήσει εκείνος τους διαδηλωτές, απειλώντας μάλιστα πως στο πέρασμα του θα αφήσει νεκρούς.

Χαρακτηριστικά είπε στους αστυνομικούς «Θα τους γαμ… όλους. Έχεις το λόγο μου θα έχεις νεκρούς μέχρι το βράδυ. Έρχονται και σπάνε τα αυτοκίνητα και εσείς κάθεστε και τον παιζ… και εγώ πώς να κάνω εκδήλωση;».

Και οι προκλήσεις δεν σταμάτησαν εκεί αφού κατά τη διάρκεια των εγκαινίων των γραφείων, ο προκλητικός υπαρχηγός του Νίκου Μιχαλολιάκου, Χρήστος Παππάς σήκωσε τη σημαία της χούντας και είπε «δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να δείξουμε τα λάβαρα που έχουμε εδώ. Είναι η σημαία με τον αναδυόμενο Φοίνικα».

Μιχαλολιάκος: Οι πολιτικοί είναι ψαλιδόκωλοι

Το παραλήρημα όμως των μελών της Χρυσής Αυγής δεν είχε τέλος το Σαββατοκύριακο και φυσικά δεν θα μπορούσε ούτε ο Νίκος Μιχαλολιάκος να απουσιάσει από αυτό. Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής βρέθηκε στη Λάρισα, στα εγκαίνια των γραφείων του κόμματος, και έκανε λόγο για συμμορίες και λεηλασία, ενώ επιτέθηκε και στην πανεπιστημιακό Ελένη Γλυκατζή-Αρβελέρ.

Παράλληλα επιτέθηκε στα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα αποκαλώντας τα τους πολιτικούς «ψαλιδόκωλους, επαγγελματίες πολιτικάντηδες, τζάκια τρίτης και τέταρτης γενιάς βουλευτές. Παλιά η συμμορία, παλιά κρατάει η λεηλασία. Αυτούς ήθελαν. Αλλά δε θα τους κάνουμε το χατίρι».

Το γκάλοπ της καθίζησης

Την ίδια ώρα, η δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse RC που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «6 μέρες» δείχνει δημοσκοπική καθίζηση των κομμάτων της συγκυβέρνησης, καθώς η Νέα Δημοκρατία πέφτει κάτω από το 20% για πρώτη φορά από τις εκλογές, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει μόνο 6% και η ΔΗΜΑΡ βρίσκεται στο 3,5%.

Ειδικότερα, στην δημοσκόπηση, τα κόμματα της συγκυβέρνησης εμφανίζουν εικόνα κατάρρευσης, λίγο μετά την ψήφιση των μέτρων. Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ με 19%, το ΠΑΣΟΚ με 6% και η ΔΗΜΑΡ με 3,5 % συγκεντρώνουν συνολικά μόλις 28,5% των ψηφοφόρων. Ο ΣΥΡΙΖΑ με 23,5% αυξάνει τη διαφορά από τη ΝΔ, και προσβλέπει στην αδιευκρίνιστη ψήφο (19%) για αυτοδυναμία.

Με την αναγωγή, χωρίς να υπολογίζονται αποχή, λευκό ή άκυρο τα κόμματα λαμβάνουν:

•ΣΥΡΙΖΑ: 26%
•ΝΔ: 21,5%
•Χρυσή Αυγή: 13,5%
•Ανεξάρτητοι Έλληνες: 7,5%
•ΠΑΣΟΚ: 6,5%
•ΚΚΕ: 5,5%
•ΔΗΜΑΡ: 4%

Απογοήτευση για όλους τους πολιτικούς

Καταλληλότερος Πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Αντώνης Σαμαράς με 26% και έπεται Αλέξης Τσίπρας με 23,5%. «Κανένας από τους δύο» απαντά το 47%.

Στην ερώτηση αν η κυβέρνηση διαπραγματεύθηκε επαρκώς στο πρόσφατο Eurogroup (20 Νοεμβρίου) το 42+23=65% απαντα «Όχι» και «μάλλον όχι» έναντι 16+12=28% που απαντά «μάλλον ναι» και «ναι». Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και στους ψηφοφόρους της ΝΔ, το 29% πιστεύει ότι η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύθηκε επαρκώς. Το ποσοστό του «όχι/μάλλον όχι» ανεβαίνει στο 56% ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και στο 82% ανάμεσα στους ψηφοφόρους της ΔΗΜΑΡ.

Στο ερώτημα «Γιατί η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύθηκε επαρκώς» (τέθηκε σε όσους έδωσαν τέτοια απάντηση), το 76% δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν ήταν ικανή ή πρόθυμη, ενώ το 19% ότι δεν της άφησαν περιθώρια.

Στην ίδια δημοσκόπηση, η πλειοψηφία θεωρεί ότι με την έλευση της δόσης, ούτε η χώρα θα σωθεί ούτε η αβεβαιότητα θα εκλείψει. Το 84% δηλώνει ότι θα συνεχιστεί η αβεβαιότητα και το άγχος για νέα μέτρα, έναντι μόνο 10% που θεωρεί ότι η χώρα θα σωθεί και θα σταματήσει η αβεβαιότητα.

iefimerida.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου