ΕΛΛΑΔΑ

Δικογραφία για δεκάδες απάτες σε βάρος επαγγελματιών της Εύβοιας

δικογραφία-για-δεκάδες-απάτες-σε-βάρο-88781

Δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σχηματίστηκε σε βάρος δύο Ελλήνων, ηλικίας 27 και 24 ετών αντίστοιχα, για συνολικά 278 περιπτώσεις απάτης, με θύματα επαγγελματίες του νομού Ευβοίας. Στο πλαίσιο του αυτοφώρου συνελήφθη ο 27χρονος, ο οποίος χθες το πρωί οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Όπως διαπιστώθηκε, εμφανίζονταν ως υπάλληλοι διαφημιστικής εταιρείας και εξαπατούσαν επαγγελματίες, αποσπώντας διάφορα χρηματικά ποσά. Το συνολικό ύφος της ζημίας που προξένησαν ξεπερνά τις 47.000 ευρώ.

Οι αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας έφθασαν στα ίχνη τους μετά από καταγγελία ιδιοκτητών τοπικής διαφημιστικής εταιρείας .

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 27χρονος αρχικά εξαπατούσε τα θύματά του μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, λέγοντας τους ότι θα πρέπει να καταβάλουν χρηματικό ποσό, ώστε να παραμείνουν πελάτες της διαφημιστικής εταιρείας. Η παραλαβή των ποσών γινόταν από τον 24χρονο συνεργό του, τον οποίο είχε προηγουμένως εφοδιάσει με αθεώρητες αποδείξεις παροχής υπηρεσιών με ελλιπή στοιχεία.

Ο 27χρονος συνελήφθη το μεσημέρι του Σαββάτου στο πλαίσιο του αυτοφώρου, μετά από καταγγελία για απόπειρα εκβίασης, εξύβριση και απειλή. Σε έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητό του, βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος αθεώρητων αποδείξεων και στελεχών, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε για τις επαφές με τα θύματά του.

Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος ο συλληφθείς οδηγήθηκε το πρωί της Κυριακής στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου