ΔΗΜΑΡ: Πρακτικές της Χρυσής Αυγής στα αστυνομικά τμήματα

Τελευταία ενημέρωση: 2012-11-25, 14:20:23
ΔΗΜΑΡ: Πρακτικές της Χρυσής Αυγής στα αστυνομικά τμήματα


Τον αποτροπιασμό της για «τα κρούσματα ρατσιστικής βίας από αστυνομικούς σε βάρος μεταναστών», εκφράζει η Δημοκρατική Αριστερά, με αφορμή σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Εθνος».

Σύμφωνα με τη ΔΗΜΑΡ, το δημοσίευμα επιβεβαιώνει «αυτό που πολλοί υποψιάζονται, ότι δηλαδή στο εσωτερικό της αστυνομίας υπάρχουν ρατσιστικοί και φασιστικοί θύλακοι».

«Οι πράξεις και οι πρακτικές της Χρυσής Αυγής μεταφέρονται τώρα και στα αστυνομικά τμήματα, όπου καταγράφονται φαινόμενα βασανισμών, ξυλοδαρμών και εκβιασμών κατά ανυπεράσπιστων πολιτών», αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ και ζητεί να προχωρήσει -χωρίς καθυστέρηση- η σύσταση της Υπηρεσίας για την αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας και ο εκδημοκρατισμός της αστυνομίας.

Όπως υπογραμμίζει, «επιβάλλεται ο έλεγχος όλων των κρουσμάτων αυθαιρεσίας, καθώς και η αυστηροποίηση των ποινών κατά αστυνομικών που έχουν υποπέσει σε ενέργειες βίας και σε κρούσματα ρατσισμού».

 «Η Πολιτεία πρέπει να σπάσει τώρα το αυγό του φασισμού και του ναζισμού πριν είναι πολύ αργά», καταλήγει η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
2
=